הרזיה באמצעות הורדת כמות הפחמימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרזיה באמצעות הורדת כמות הפחמימות
    שי
    24/08/2011

שלום רב.
    אני בן 21, עושה ספורט (מכון כושר 3-4 פעמים בשבוע, ריצות מדי פעם וכו').
    אני אוכל די מסודר ובריא (או לפחות חושב ככה), בגלל המכון כושר אני גם מנסה לשלב כמה שיותר חלבונים בארוחות שלי (חלבון בכל ארוחה ושייקים מדי פעם ואחרי כל אימון).

אני מעוניין להוריד אחוזי שומן ושזה לא יבוא על חשבון מסת שריר.

חשבתי על מה יקרה אם אני פשוט יוריד את הפחמימות בכלל מארוחת הצהריים והערב (יענו נגיד בארוחת צהריים לאכול רק שניצל וירקות בלי תוספת של אורז/פסטה ובערב לא לאכול לחםם למשל) הרי גם ככה הכמות פחמימות שאני מקבל ניראה לי מספיקה (דרך פירות ירקות וארוחת הבוקר שלי שזה בדרך כלל פיטנס עם חלב).

האם זה יעזור לי להוריד באחוזי השומן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי להדגיש

שי
    24/08/2011

ושוב שזה לא יבוא על חשבון מסת שריר (האם כמות ה0פחמימות שאני כן יאכל האחרי ההורדה במנות הפחמימות העיקריות עדיין תאפשר לשרירים לגדול ולחלבון להיספג?).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזיה באמצעות הורדת כמות הפחמימות - תגובה

אהרון רזון
    24/08/2011

לא צריך " לשלב כמה שיותר חלבונים בארוחות שלי" אלא לא יותר מהכמות המומלצת שעבור ספורטאים היא 1.2-1.5 גר חלבון לכל ק"ג גוף. מומלץ שכל החלבון יגיע ממזון טבעי ולא משייקים למיניהם שלא מביאים בריאות.
    אפשר להוריד את הפחמימות המרוכזות לטובת שפע של ירקות, וזה יעזור להרזיה, אבל בארוחה שאחרי האימון (רצוי תוך שעה, אך גם שעתיים זה בסדר ) מומלץ לשלב פחמימות עם חלבונים, דבר שמיעל את בניית השריר. כמו כן, דקות ספורות מתום האימון מומלץ לאכול מעט פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה כגון תמר, אבטיח, תפו"א. כאמור, ביתר הארוחות אפשר לוותר על פחמימות.
    עליך לדעת שאין אפשרות לרזות ובו זמנית להגדיל את מסת השריר ואף לשמור עליה.. בכל הרזיה מאבדים גם מסת שריר. המטרה היא למזער עד כמה שאפשר את האיבוד על ידי פעילות אנאירובית אפקטיבית (עם הדגש על "אפקטיבית").

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שי
    24/08/2011

שאמרתי שאני מנסה להכניס כמה שיותר חלבון לגוף לכך התכוונתי, יוצא שאני מכניס לגוף בערך 90 גרם חלבון לגוף (אני שוקל 74) ביום.

בדרך כלל ישר אחרי אימון אני שותה שייק ואוכל איזה פרי (תפוח שסק שזיף וכו').
    לגבי הארוחה שאחרי האימון (בדרך כלל זה צהריים אך לפעמים ערב) האם מעט מאוד פחמימות זה מספיק למשל איזה לחמית קלה או משהו כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרא פעם נוספת את התשובה הקודמת

אהרון רזון
    24/08/2011

שייק חלבון מיותר ואפילו מזיק. מיד אחרי האימון רק פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה כפי שהצעתי, הפירות שאתה אוכל אינם הכי יעילים.
    יחס חלבון-פחמימות בארוחה שאחרי האימון צריך להיות 3:1 לטובת הפחמימות. לחמית קלה אינה מספיקה. אם חשוב לך לפעול "מדעית" מדוד מה שאתה אוכל וחשב יחס חלבון-פחמימות בעזרת טבלאות שאפשר למצוא ברשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על סמך מה אתה מחלק תשובות כאלו?

משועמם
    25/08/2011

כבר הוכח במחקרים שאין שום צורך ויתרון בהכנסת פחמימה עם GI גבוה לאחר אימון אלא אם המתאמן התאמן בתנאי צום וגם אז זה לא בדיוק הכרחי.
    ומה לא בריא בדיוק באבקת חלבון? אם כבר משהו לא בריא זאת העובדה שמתאמנים בטוחים שאבקה מחוללת קסמים ולא מבינים שהיא בסה"כ תוסף תזונה משלים למי שלא מספיק להגיע לכמות חלבון דרושה. אין שום הבדל בין גביע קוטג' לדוג' לבין אבקת חלבון(להפך יש יתרון לטובת האבקה כי היא הרבה פחות מהונדסת)
    1.2.-1.5 גרם חלבון לכל ק"ג משקל זה גבולי מאוד ולא יספיק לספורטאי שמתאמן 4 פעמים בשבוע.

אם תרצה אני יכול לצרף לכל משפט שאמרתי רפרנס של מחקר רפואי.

מן הראוי ש"תזונאים" יצאו מהקבעונות שלהם ויתחילו קצת לחקור מחקרים עדכניים ויפסיקו לשטוף לאנשים את המוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו