טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
טחינה היא שומן בריא (הרוב חד בלתי רווי) והיא תחליף לשמן זית (מכבישה קרה) . היא בהחלט עתירת קלוריות לכן מומלץ לא יותר מכפית- כפית וחצי בסלט. הערה: מדובר בטחינה גולמית איכותית -100% שומשום (בדקי על האריזה), ולא בסלט טחינה מוכן או טחינה מעובדת עם כל מיני תוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני מנסה להוסיף עכשיו פעילות גופנית על ה-3 פעמים הרגילות. היום הלכתי ורצתי לסירוגין בפארק שעה. נראה לי שאולי גם גלולות (יחסית חזקות) קצת דופקות את חילוף החומרים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כפית עם גבעה אינו מעט, זה לפחות כמו כף שטוחה, ואם את אוכלת סלט שלוש פעמים ביום, כפי שמומלץ, נראה לי שזה מספיק טחינה. כמובן שאם את לא אוכלת כל יום, אפשר גם יותר, אם מתחשק לך. בכל אופן הטחינה לא צריכה להיות השומן הבריא היחידי בתזונה שלך כי הגיוון חשוב. הוסיפי לתפריט גם אבוקדו, שמן זית, אגוזים (בקליפה) וכו" אבל ב"קמצנות". מצויין שאת מעלה את מינון הפעילות הגופנית. יהיה לזה תרומה משמעותית להרזיה ולבריאות. אכן, גלולות מקשות על הרזיה (לא אצל כולן).
לאבוקדו אני אלרגית לצערי. אגוזים - מה המינון המומלץ? שמן זית - כבר בתפריט. גם זיתים - בבוקר עם הכריך והגלולות - הן עוזרות לעור האקנתי שלי. כך שזו בחירה קשה איתן או בלעדיהן :)
זה שווה ערך של כפית שמן. אפשר להוסיף 2-3 לסלט במקום שומן אחר. אם את רוצה לעבוד "לפי הספר", יש לחשב את סה"כ שומנים בתפריט היומי (משימה קשה) שמבחינה קלורית צריכים להיות כ-30% מערך הקלורי הכולל. אם את רוצה להקשות עוד יותר על עצמך, החלוקה צריכה להיות: שליש חומצות שומן רוויות, שליש רב בלתי רוויות ושליש חד בלתי רוויות. סיבכתי אותך הא? את זה אף אחד לא עושה כולל אני שמתנגד לספירת קלוריות וחישוב הרכב התזונה על חודו של גרם. כשיהיה לך מספיק ידע, תוכלי לאכול נכון באופן אינטויטיבי, עד אז, בשביל זה קיים הפורום.
כדי לרזות עליי לא לעבור 1300 קלוריות ליום. כמובן שללא תפריט מובנה מתזונאי זה קשה לחשב. אבל אפשר בערך מניסיון עבר שלי בדיאטה. ואם לא אדע בערך כמויות של שומנים, עלולה להיות חריגה שתוביל להשמנה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
ב-18 שנות עבודתי ביד שרה, שימשתי בתפקידי ניהול מגוונים. מזה כ-6 שנים אני מנהלת השאלה אזורית בגוש דן וירושלים ואחראית על יותר מ-200,000 השאלות פריטי ציוד רפואי בשנה. בתפקידי אני מתעסקת רבות באיכות וסוג... קרא עוד