בדיקות דם מאכזבות ביחס לתזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם מאכזבות ביחס לתזונה
    שאלה
    01/09/2011

אהרון שלום

למרוות ובמסגרת הרצון לשמור על הגזרה אני משלבת מזונות מאוד בריאים, כגון בשר, אגוזים, לחם שיפון מלא (לא קל), הרבה גבינות (3%-5%), ביצים כמעט כל יום והרבה טחינה גולמית. זאת מתוך מחשבה שלמרות רצוני להוריד במשקל (או לפחות לא להשמין) יש מזונות שאני "מוכנה" לספוג את הערך הקלורי והשומן שהם מכילים כדי שהגוף שלי יקבל את כל אשר לו הוא זקוק.ולמרות זאת, לאכזבתי הגדולה בדיקות הדם שלי מראות שערכי ההמוגלובין, מאגרי הברזל וכ"ו הם נמוכים מאוד - נמצאים על הגבול התחתון בלבד של הנורמה. אציין שאני סובלת מנשירת שיער חריפה.

כיצד לדעתך ניתן לשפר את המצב ע"י תזונה, ותוך כדי גם להפחית במשקל או לפחות לא להשמין?

אציין שאני בת 26
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות דם מאכזבות ביחס לתזונה - תגובה

אהרון רזון
    01/09/2011

חסרים שמתגלים בבדיקות אינם מושפעים רק על ידי התזונה, אם כי מקומה חשוב, אלא גם על ידי גורמים אחרים שהדיון בהם הוא מעבר למטרות הפורום.
    ספירת המוגלובין נמוכה, בהעדר מצב חולי אפשרי, נגרמת על ידי חסר בברזל ו\או B12
    ו\או חומצה פולית. גם לנשירת שיער ישנם הרבה גורמים אפשריים, בין היתר חסר באבץ, ויטמינים מקבוצת B, בעיקר B12. גם מתח נפשי, עיפות כרונית, מצבי חולי ועוד יכולים להשפיע, אך כאמור לא נכנס לזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו