מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתוסכלת מאוד...שירן01/09/2011
שלום,
אני בת 22, והתחלתי דיאטה לפני קרוב לשנה. הגובה שלי הוא 1.55, ומשקלי לפני הדיאטה היה 53.5. הצלחתי לרדת ל-47 (היעד שלי זה 46) וכבר בערך 4 חודשים שנתקעתי על המשקל הזה ואני לא מצליחה להמשיך במגמת הירידה.
זה פחות הפריע לי.
הבעיה התחילה לפני חודש וחצי בערך, שפתאום עליתי קילו וחצי, והיום אני שוקלת 48.5. אציין כי אני מאוד מקפידה על שמירה, ואין כל סיבה הגיונית לעלייה הזו (חשוב לי לציין כי במידה ויצא לי לאכול משהו עתיר קלוריות אני מקזזת ביום אחרי, וגם שלמרות שאני מקפידה על תזונה נכונה ומאכלים לא משמינים אני משתדלת לגוון כדי שהגוף שלי לא יתרגל..)
אני ממש מתוסכלת, אני מרגישה עליי את הקילו וחצי האלה ומאוד לא נוח לי עם זה..
אני לא עושה ספורט כי באמת אין לי זמן לזה, ואולי זה מה שתוקע לי את הירידה, אבל מה הסיבה שעליתי ושאני לא מצליחה להוריד את זה?
אני אתאר פחות או יותר את התפריט היומי שלי (כמובן עם שינויים קלים מיום ליום):
* ארוחת בוקר: קערה לא גדולה מדיי של פיטנס עם חלב 1%.
בין הארוחות- פרי (בדרך כלל קצת ענבים) או מעדן דיאט 0%
* ארוחת צהריים: ירקות מבושלים או סלט, עם 2 טבעול דיאט או חזה עוף בתנור
בין הארוחות- קפה עם תמר יבש, ועוד פרי
* ארוחת ערב- סלט עם 2 פרוסות או 3 לחמיות עם קוטג' 3% או מריחה קלה של חומוס.
האם עליי לשנות משהו בתפריט? מה אני יכולה לעשות כדי לפחות להוריד את הקילו וחצי שהעלתי?
באותה הזדמנות אני אשמח לשאול- הרבה פעמים אני מרגישה נפיחות בבטן. זה נובע ממאכל מסויים? איך ניתן למנוע את זה?
המון המון תודה,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת מאוד... - תגובה
אהרון רזון02/09/2011התזונה שלך פחות או יותר בסדר וגם משקלך. הגוף מסרב להפרד מהקילוגרמים שאת היית רוצה בגלל שהגיע למשקל המתאים לו. יש לגוף שיטות משלו להתגונן נגד "שוד" הקילוגרמים.
יחד עם זאת, אני מאמין שפעילות גופנית אירובית של שעה כל יום תגרום לתזוזה בכיוון הרצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוסכלת
שירן03/09/2011קודם כל- תודה רבה על תשובתך.
כמו שציינתי קודם, אין לי זמן לעשות ספורט. אני לומדת ועובדת ולפנות זמן לספורט (על אחת כמה וכמה אם מדובר בספורט כל יום) הוא משהו בלתי אפשרי מבחינת שגרת החיים שלי בתקופה הקרובה.
האם יש משהו שאני יכולה לשנות מבחינת התפריט שלי כדי שזה יעזור?
זה נשמע טיפשי, אבל לפעמים בימים שאני שוברת את הדיאטה ואוכלת דברים קצת משמינים ומרשה לעצמי יותר, שמתי לב שבאופן מאוד מוזר למחרת אני דווקא יורדת במשקל.
האם כדאי לי לעשות משהו כזה על מנת "לזעזע" את הגוף שיפסיק את המגננה ואז אחרי איזה יומיים כאלה לחזור לדיאטה והוא ימשיך לרדת?
או שיש דרך אחרת?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולנו מחפשים פתרונות קסם
אהרון רזון04/09/2011אבל לצערנו, לא קיימים. לפי הבנתי ונסיוני ובהתחשב בנתונים שלך (העדר עודף משקל),
הדבר היחידי שיכול "לזעזע" את הגוף וגם להביא תועלת בריאותית הוא פעילות גופנית סדירה. דווקא בגלל שאת לא רגילה לפעילות גופנית, היא אמורה להניב תוצאות מעודדות.
אפשרות אחרת היא צימצום נוסף בתזונה, אבל פתרון זה איננו רצוי כי הוא עלול לגרום נזק בריאותי ואף השמנה עתידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)