טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בת 53,בריאה.עד לפני 9 חודשים הורדתי במשקל 43 קג בדיאטה בלבד של 1750 קל בערך ליום.שנה ראשונה 30, שנייה 9,שלישית 4.בבדיקה שיגרתית סוכר 107 כולסטרול 211 [לפני הדיאטה 240] טריגליצירידים תמיד היו תקינים.ואז הרופא המליץ על ספורט והתחלתי הליכה\ריצה של 7 קמ לשעה ביום עם אותה כמות קלוריות וחזרתי לרדת במשקל 1 קג לחודש סהכ 9 קג. היום BMI 23 סהכ 51 קג.בבדיקת מעבדה לביקורת סוכר ירד ל90 כל השומנים תקינים עליה בHDL אבל ירידה של אלבומין מ4.52 ל4.27 פרוטאין כללי 7.19 במקביל עליה באנזימי הכבד ALT מ21.16 ל24.4 וAST מ23.76 ל33 [נורמה עליונה לפי המעבדה היא 40].מה שהעלה את מפלס החרדה שלי.ושאלתי היא האם זה תגובה למאמץ הגופני האינטנסיבי? החלבון בירידה עקב התזונה?[לא העלתי בכמות החלבון כשהתחלתי ספורט]ועכשו אני דואגת שמא יש נזק לכבד .ואני ממשיכה לרדת במשקל. שוקלת 56.5 קג גובה 157 סמ.האם עלי להוסיף חלבון או קלוריות? כליתר הבדיקות תקינות[קרישה,אוראה ,בילירובין]האם זו תמונה של כבד שומני?או שינוי על רקע תזונתי ומאמץ גופני? אודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הסטיות שאת מדווחת הן מינוריות וכל הערכים בטווח התקין. פעילות גופנית אינטנסיבית עשויה להגדיל את רמת AST, מכיוון שבחלקו משוחרר לדם על ידי שרירים ולא רק על ידי הכבד, אבל רמתו תקינה. בכל אופן זאת לא סיבה לחדול או לצמצם פעילות גופנית. אם תחזרי על הבדיקות בעוד 3 שבועות, ייתכן שתקבלי ערכים שונים, כי אנזימי הכבד מושפעים זמנית מגורמים מסויימים. לו היתה בעיה אמיתית היינו רואים רמות של פי שנים ויותר מהנורמה. ההסתברות של כבד שומני לא גבוהה, אבל אפשר לאבחן על ידי בדיקת אולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים