טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב. אני לא שותה מים אלא רק שתיה ממותקת ( אני לא אוהבת וזה עושה לי לא טוב). הדיאטנית אמרה לי שאני חייבת לעבור לשתות משקאות ללא סוכר, כלומר דיאטיטים ורק ככה עם פעילות גופנית ארד במשקל כי ביום אני שותה בערך 800 קלוריות שזה כמות של ארוחה. אני מבינה את זה אבל אני לא מסוגלת, ניסיתי לשתות משקאות דיאט שונים אבל הם עושים לי בחילה. שאלתי היא אם אפשר לרדת במשקל ולהמשיך לשתות שתיה ממותקת? אם לא, מים בטעמים מותר? הדיאטנית אמרה לי שלא כי יש בזה סוכר. אבל בסימון התזונתי לא היה כתוב שיש בו סוכר ושהקלוריות הם בערך 15. זה הדבר הכי קרוב למים שאני מסוגלת לשתות ולא לקבל בחילה. עכשיו דבר נוסף, הדיאטנית רק שקלה אותי ולא מדדה לי גובה ולא חישבה את הBMI שלי ורק על פי מדד השקילה היא נתנה תוכנית טיפול, האם זה תקין? לפי מיטב ידעתי צריך לבדוק את הפרמטרים הנוספים על מנת לקבוע תוכנית תזונתית לירידה במשקל. אני שוקלת 73.5 ואני בת 26 אם המידע חשוב. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אם לא תצליחי להגמל מהתלות בשתיה מתוקה בלבד (כולל מים בטעמים) אין לצפות להרזיה בריאה ובטח לא לשמירה לאורך זמן. דיאטנית מנוסה ומקצועית לא חייבת לחשב את הBMI. היא מעריכה בעצמה כמה את צריכה לרזות, ויכולה לבנות תוכנית גם ללא הפרמטר הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני מבינה מתגובתך שמים בטעמים מכיל סוכר כאחרים אבל האם בקטגוריה של שתיה ממותקת הוא מכיל הכי פחות סוכר וקלוריות? לא נראה לי שכמות הקלוריות והסוכר בקולה שווה ערך למים בטעמים. תודה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים