תזונה ללא גלוטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה ללא גלוטן
    אורטלילוק
    05/09/2011

שנים רבות אני סובלת מבעייה של נפיחויות בבטן, אך עד היום לא זוהתה הבעיה

אני מנסה להוריד מזונות מסוימים שחלקם כבר הורדתי כמו כרוב וכרובית שגורמים לי ולעוד רבים בעיות בעיכול נפיחויות וכו' .

רציתי לדעת אילו מזונות מכילים גלוטן על מנת לנסות להוריד גם אותן מהתפריט שאולי כאן טמונה הבעיה ולא ידעתי,
    לאחרונה הפסקתי לאכול לחם והתחושה שלי יותר טובה מבחינת פחות נפיחויות וכאבי בטן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה ללא גלוטן

הוספת תגובה

• תזונה ללא גלוטן - תגובה

אהרון רזון
    05/09/2011

גלוטן נמצא בכל הדגנים למעט אורז ותירס. מבחינה בוטנית גם שיבולת שועל נטולת גלוטן, אבל מה שאנחנו אוכלים בא במגע עם דגנים אחרים ועלולה להכיל גלוטן.
    לחולי צליאק (לא בטוח שיש לך) אסור לאכול כל מוצר המכיל דגנים (מלבד הנ"ל), אפילו בכמות זעירה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזונות שמכילים גלוטן

נטעחן דיאטנית
    05/09/2011

אורטל שלום,

קודם כל אם את מזהה את המזונות שיוצרים אצלך בעיה, בהחלט מומלץ להוציאם מהתפריט.
    לגבי הוצאת גלוטן מהתפריט..... לרוב ניתן לעשות בדיקת דם אשר מגלה האם את סובלת מצליאק או לא, הבדיקה לא תמיד מאימנה ב-100%, ואם את ממשיכה לסבול מפניה אותך לביופסיה.
    מוצרים שמכילים גלוטן מכילים בנוסף וויטמיני B החיוניים לתפוקד תקין, ועל כן לא מומלץ להוציאם מהתפריט לחולוטין, באם אין התניה ברורה לכך.

נטעחן ליבנה- דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו