קמח מלא VS קמח לבן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קמח מלא VS קמח לבן
    יהל
    06/09/2011

שלום חברים,
    אני כבר מזמן לא שואל או מתעניין בנוגע לעלייה במשקל, אני התייאשתי - אני אצטרך להתרגל לעובדה שאני שוקל כמו נערה מתבגרת.

העניין עכשיו הוא לחסוך כל קלוריה שאפשר על מנת למנוע ירידה במשקל כשהזמנים שלי לחוצים.
    אז השאלה שלי היא בנוגע למזון מקמח מלא. (אשתמש במזון האהוב עלי - פסטה)

לפי הבנתי, פסטה מקמח מלא מכילה יותר אנרגיה וערכים תזונתיים.
    יותר אנרגיה = יותר קלוריות - מצויין
    מצד שני, לדיאטת הרזייה ממליצים על אוכל מקמח מלא, כנראה מפני שלגוף נדרש יותר זמן כדי לפרק את הגרעין, ולכן גם תחושת השובע נותרת לפרק זמן ארוך יותר - לא מצויין כלל.

אני מנסה להבין, מוצרים מקמח מלא, יעזרו לי לקבל יותר אנרגיה למשך היום? (אולי גם יעזרו לי לעלות טיפה במשך?) או שהתוצאה תיהיה בדיוק ההפך?

אילו עוד מזונות מומלץ לאכול שהם קלילים ככל האפשר אך מלאים בערכים תזונתיים וקלוריות, וכמובן ניתן לאכול במזלג ביחד האחת כאשר היד השנייה מקלידה (מתכנת)? (לא דווקא תבשילים או מאכלים - אני מת על שוקולד וממתקים)

תודה רבה,
    יהב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קמח מלא VS קמח לבן

הוספת תגובה

• בנוסף

יהל
    06/09/2011

רציתי לדעת אילו קבוצות מזונות חשוב לאכול ביום?
    ואיך נעשה התיעדוף שלהם?
    (חלבונים,סוכרים,פחממות...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמח מלא VS קמח לבן - תגובה

אהרון רזון
    08/09/2011

קמח (דגנים) מלא תמיד עדיף. אין הבדל משמעותי בערך הקלורי או בתרומה להשמנה\הרזיה, אלא בערך התזונתי. דגנים מלוטשים כולל קמח, דלים בוויטמינים ומינרלים
    ובין היתר מקשים על יציאות.
    שוקולד וממתקים לא יפתרו את הבעיה שלך. אמנם משמינים את השמנים ובעלי הנטיה, אבל אצל מי שסובל מתת-משקל ההשפעה עשויה להיות הפוכה על ידי זה שסותים את התאבון. השתדל לאכול מאכלים בעלי ערך קלורי גבוה, אך בריאים כגון אגוזים ושקדים ללא
    תוספת מלח ולא קלוים, בוטנים (כנ"ל), אבוקדו, טחינה, זרעים לא קלוים (חמניה, דלעת), חלבה ללא סוכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו