טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום. שמי אביגיל ואני בת 19. גובה 1.54 ומשקל בערך 49 קילו. בגיל 17 שקלתי 44 ואכלתי מה שרציתי בלי להעלות. לאחר מכן, בעקבות גלולות שלקחתי- העליתי 6 קילו. אז הפסקתי את הגלולות (בערך לפני שנה) אבל לא הצלחתי להוריד את המשקל הזה. אני משרתת בצבא וקמה כל יום ב05:30 וחוזרת הביתה ב19:30. הדיאטה שלי היא בבוקר בדר"כ קפה עם ממתיק ואולי גם תפוח. בסביבות 10 ארוחת בוקר של יוגורט 1.5% יחד עם 2 כוסות חד פעמיות של דגני בוקר כמו ברנפלקס. ארוחת ביניים: תפוח או פרי כלשהו. צהריים: סלט עם חצי קופסת קוטג' 3% ותוספת כמו 2 כוסות תירס או חצי פיתה עם משהו או לחם עם משהו.. ושוב ארוחת ביניים תפוח. מאז עד שאני חוזרת הביתה אני לא אוכלת. אני עושה ספורט 2-3 פעמים בשבוע של ריצת 2 ק"מ + כפיפות בטן וכדו'. הספורט הוא בדר"כ מיד אחרי שאני חוזרת הביתה כך שיש לי ארוחות מאוחרות למדי ודי גדולות של אחרי ספורט מיד לפני שאני הולכת לישון. ארוחות הערב שלי הן בדר"כ סלט + בשר/חלבון כלשהו ואח"כ ל"קינוח"- דגנים כלשהם (דגני בוקר) עם חלב. בסופי שבוע אני בדר"כ פחות מקפידה ואוכלת אפילו דברים משמינים כמו כריות עם חלב או עוגות (!) אבל משתדלת לא להגזים וזה רק יום 1 מתוך כל הסופ"ש. (למשל אתמול אכלתי כריות עם חלב והיום אכלתי המון קציצות בשר והמון סלטים וסלק....) בכל אופן- עם כל זה הצלחתי בחודשים רבים להוריד רק 1 קילו!!! אני לא יודעת למה :( כל אחד אחר היה מוריד המון כבר! אנשים מסביבי שעושים דיאטה רק חודש כבר הורידו מס' ק"ג ואני לא מצליחה לרדת מה-49 ק"ג. -אני רוצה לציין שמאז שהפסקתי את הגלולות המחזור שלי לא סדיר מאוד (לוקח לו מס' חודשים...) ורק בפעם האחרונה שהוא הגיע זה היה לבד ובלי תרופות (סוף סוף. אחרי שנה).
בכל מקרה זה כבר ממש מתסכל בא לי לזרוק את הכל לעזאזל ולאכול מה שבא לי ולא לעשות ספורט כי הרי גם ככה זה לא מביא לשום תוצאות! מה אני עושה לא בסדר? מה אני צריכה לשנות??
תודה מראש, אביגיל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ביכדי להצליח בדיאטה צריך לזרום איתה ולאהוב לעשות אותה. אני הייתי מיעץ לך לפנות ליועץ דיאטה מקצועי, ולשנות את הגישה. את לא צריכה לעשות דברים שאינך אוהבת ואם טוב לך כשאת שמנה זה גם בסדר. לדעתי בכול מקרה את לא צריכה לרדת במשקל ובטוח לא לשקול 44 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
היי אביגיל! אני גם לקחתי פעם גלולות מסוג יסמין, ועליתי 4 קילו בחודשיים. כל מה שניסיתי לא עזר, כולל הפחתה בכמויות המזון שאכלתי. אבל מצד שני לא רציתי להפסיק עם הגלולות, ואחרי שהתייעצתי עם הרופאה שלי היא אמרה לי שאני לא חייבת להפסיק, אלא פשוט לעבור לסוג אחר עם מינון הורמונים נמוך יותר (היא ספציפית המליצה על פמינט). מאז שהתחלתי לקחת אותן חזרתי למשקל שלי. אם תרצי מתישהו לחזור לגלולות ולא לעלות במשקל, תזכרי את עניין ההרומונים בגלולה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים