צמחוני חדש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמחוני חדש
    יואב
    13/09/2011

שלום רב. מזה 4 שנים שאני נמנע מלאכול בשר, למרות זאת המשכתי לאכול דגים באופן קבוע, ביצים ומוצרי חלב. לפני חודש הפסקתי גם לאכול דגים ואני ניזון מפחמימות (אורז ותפוחי אדמה), עדשים מסוגים שונים, ביצים, גבינות (מעט), פירות והרבה ירקות.
    השבוע קיבלתי תוצאות של B12 בדם והוא נורמלי אבל מאוד מאוד נמוך (261).
    רציתי לדעת איזה מוצרי מזון אני יכול לצרוך כדי לנסות לאזן את רמות הויטמין ללא צורך בכדורים. אני צמחוני מטעמים אידיאולוגיים אבל לסכן את הבריאות שלי אני לא רוצה, כמה בשר / דגים צריל לאכול בשבוע כדי לשמור על רמות תקינות של הויטמין. חוץ מזה שאר הערכים היו תקינים...

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמחוני חדש

הוספת תגובה

• B12 - מה לאכול

אהרון רזון
    13/09/2011

כל יום ביצה + 3 פעמים בשבוע דג עתיר B12: סרדינים, סלמון, פורל, הרירנג, מקרל.
    הדגים הנ"ל הם גם מקור מצויין לחומצת שומן אומגה 3.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל יום ביצה?

טל
    15/09/2011

יש לך מושג מה עוברים תרנגולים ואפרוחים במשקים מתועשים כדי שאתה תאכל כל יום ביצה? (שלא לדבר על בשר)

תסתכל בכתבה ששודרה ב'מבט'.

כל אפרוח שנולד במדגרה מובל על סרט נע באינספור מסלולים במטרה למיין בין האפרוחים הבריאים לחלשים.

האפרוחים המפוחדים מוסעים במהירות גבוהה על גבי מסילות, מושלכים ומתגלגלים מאחת לאחרת מגובה רב, נתפסים בכנף ומועפים באוויר בקשת, נחבטים במתכת ומחליקים לתוך לוע משפך המוביל אל שרשרת מסועים נוספת.

המיון מתבצע בזמן שהאפרוחים מוסעים על מסוע. ה'סלקטור' מפיל את רובם בתנועות נפנוף או בחישה בידיים. כמעט כולם נופלים מעצם ההתנגשות ביד או באפרוחים אחרים שנפלו. 'סלקטורית' אחת הסבירה שהמטרה היא לראות מי לא מצליח לקום מספיק מהר אחרי שהיא מפילה אותו, או סובל מפגיעות או דימומים גלויים. כשהיא מוצאת אחד כזה היא משליכה אותו לארגז של אפרוחים "פגומים" שמונח על הרצפה.

הם מושלכים לגסוס לאיטם בארגזים, אשר מפונים למכולות אשפה לאחר שהם מתמלאים. כולם מסיימים בסוף במכל האשפה.

אהבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו