שאלה לגבי אכילת ביצים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי אכילת ביצים
    איתמר
    14/09/2011

אני מתאמן בחדר כושר כבר כמה שנים
    ושותה כל סוף אימון 10 ביצים חיות 1 חלמון פלוס 10 חלבון

זה בסדר או מסוכן מבחינת זה שאני יכול לקבל את חיידק הסלמונלה

הייתי רוצה לדעת מה היתרונות של ביצים חיות על ביצים מבושלות כי ידוע לי שמיתאגרפים מקצוענים שותים עד היום את הביצים חיות

אולי משהו בספיגה?

או שאין הבדל כי כמו שירקות מאבדים חלק מהדברים שהם מבושלים בביצים גם יש משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אכילת ביצים

הוספת תגובה

• בהחלט, לא מומלץ

אהרון רזון
    14/09/2011

לאכול ביצים לא מבושלות. זאת סכנה מוחשית לבריאות. המתאגרפים המקצוענים לא צריכים להוות דוגמה עבורך, הם מסכנים את הבריאות בעצם הפעילות שלהם (מה לא עושים בשביל כסף וקריירה?) לא רק על ידי ביצים לא מבושלות. מלבד זה, אין הבדל תזונתי בין ביצה מבושלת (לא מטוגנת) בין לא מבושלת. רוב הערכים התזונתיים נמצאים בחלמון, החלבון של הביצה דל מאוד ברכיבים בריאותיים מלבד חלבון.
    מייד אחרי סוף האימון (תוך כמה דקות) מומלץ דווקא פחמימה בעלת אינדקס גליקמי
    גבוה שנספגת מהר ובולמת את תהליך פירוק השריר. ארוחה חלבונית - פחמימתית מומלצת תוך שעה מתום האימון. גם שעה וחצי, עדיין בסדר. בכל מקרה, 10 חלבוני ביצה זה יותר מדי בגלל שלא נשאר מקום לגיוון. 5 נשמע יותר טוב, ממילא כושר הספיגה של החלבון מוגבל, בעיקר אם לא מלווה בפחמימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדרור

איתמר
    17/09/2011

למה הבנתי ש בלבן יש 3נקודה 2 חלבון ובצהוב 2 נקודה 8

שזה אומר 10 ביצים 35 גרם חלבון

אומרים שהגוף סופג עד 30 אבל בתור מישהו ששוקל הרבה ורוב הגוף מסת שריר אני חושב ש 35 זה סבבה לא?

למה יותר מידיי

אני מגיע ל 200 גרם חלבון ביום מתאמן 6 פעמים בשבוע כבר כ 4 שנים בערך

ושוב סתם מעניין אותי למה יש כאלה ספורטאים שעדיין שותים את זה חי מה הסיבה?

אתה בטוח שהערכים נישארים אותו דבר כי ידוע לי שבאוכל מבושל ואוכל לא מבושל משתנים הערכים התזוניים לפעמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיש הביצים

טל
    15/09/2011

יש לך מושג מה עוברים תרנגולים ואפרוחים במשקים מתועשים כדי שאתה תאכל כל כך הרבה ביצים??

תסתכל בכתבה ששודרה ב'מבט'.

כל אפרוח שנולד במדגרה מובל על סרט נע באינספור מסלולים במטרה למיין בין האפרוחים הבריאים לחלשים.

האפרוחים המפוחדים מוסעים במהירות גבוהה על גבי מסילות, מושלכים ומתגלגלים מאחת לאחרת מגובה רב, נתפסים בכנף ומועפים באוויר בקשת, נחבטים במתכת ומחליקים לתוך לוע משפך המוביל אל שרשרת מסועים נוספת.

המיון מתבצע בזמן שהאפרוחים מוסעים על מסוע. ה'סלקטור' מפיל את רובם בתנועות נפנוף או בחישה בידיים. כמעט כולם נופלים מעצם ההתנגשות ביד או באפרוחים אחרים שנפלו. 'סלקטורית' אחת הסבירה שהמטרה היא לראות מי לא מצליח לקום מספיק מהר אחרי שהיא מפילה אותו, או סובל מפגיעות או דימומים גלויים. כשהיא מוצאת אחד כזה היא משליכה אותו לארגז של אפרוחים "פגומים" שמונח על הרצפה.

הם מושלכים לגסוס לאיטם בארגזים, אשר מפונים למכולות אשפה לאחר שהם מתמלאים. כולם מסיימים בסוף במכל האשפה.

אהבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו