טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
את מבקשת להגיע לגבול תת-משקל. זה לא קל ולא מומלץ. נסיון להרזיה ללא צורך מוביל להחלשת הגוף ולעתים קרובות להשמנה עתידית. אם בכ"ז את לא מוותרת, המשיכי לאכול כמו עכשין, בהנחה שאת אוכלת בריא, ובצעי כל יום לפחות שעה וחצי פעילות אירובית ופעמיים-שלוש בשבוע אימוני כוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאני לא ממש אוכלת בריא.. זאת אומרת את הארוחות העיקריות שלי (צהריים וערב) בריאות ומכילות ירקות חלבונים ופחמימות מלאות, הבעיה היא שאני מנשנשת הרבה שטויות אוכלת מתוקים והרבה דברים לא בריאים. זו הסיבה שבגללה השמנתי (שקלתי עד לא מזמן 52) ואני רוצה לחזור למשקל הקודם שלי.. ממש קשה לי בשעות אחר הצהריים שבא לי לאכול משהו ותמיד יש לי את התשוקה הבלתי מוסברת הזאת למתוק.. מה עושים כדי למנוע זאת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני רואה שאת יודעת מה השמין אותך ומה לא בריא לאכול. נסי לאכול כל 3 שעות אוכל בריא, כך שתמנעי את התקפות הזלילה של אחה"צ. גם שתיית הרבה מים בעת משבר עשויה לעזור. אם תתעסקי מספיק בפעילות גופנית, ייתכן שהכמיהה למתוק תחלש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אל תחכי עד שמתעוררת התשוקה למתוק אלא תתכנני מראש שיש איזה ממתק קטן או משהו ספציפי שמותר לך לאכול, ותחליטי שרק אותו את אוכלת.
תשתמשי בממתק הזה - אפילו עוגיה אחת ממש טעימה או רוגלך אחד - כדי שלא תתבאסי מזה שאת מוותרת על מתוק, ובשאר היום תאכלי רק מזון בריא כמו שאת רגילה (ואת בטח יודעת מה בריא - ירקות, פירות, חומוס, טחינה, קטניות, לחם מלא, אורז מלא וכו').
ככה אין שום סיבה שלא תרזי, אפילו אם טיפה יותר לאט, ותמשיכי להנות מהחיים. מניסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למרות שמה שאת מבקשת באמת נראה קצת קיצוני, זה כמו שייעצו לך להקפיד על מאכלים בריאים , עם ערכים תזונתיים. פשוט תחליטי , ככה בבום שזהו, את לא אוכלת יותר מזון שלא נותן לך כלום! יכול להיות שזה קצת קיצוני, אבל לפעמים מציל נפשות, אני החלטתי על זה ביום בהיר בו קבלתי כאבי בטן נוראיים מתזונה לקויה שלי שהגיעה לשיאה עם כאבי בטן מבורקס שכנראה לא היו בשיאם.. כמעט הגעתי למיון... בקיצור, תאכלי מזון כמה שיותר "מהחי" מה שנקרא, כמה שפחות מתוק (סוכר, שוקלוד, ואם כבר טבעי (פירות.. פירות יבשים) וכמה שפחות אוכל מעובד וקנוי (למשל אפשר להחליף את החומוס הקנוי בבייתי, או להכין עם החומוס להכנה בייתית של יכין) , וכך הלאה.. קפיש? :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
לימוד יציבה נכונה עי" הכרה בהרגלים לא נכונים והיכולת לשנותם.
הקלה ומניעה של כאבי צוואר, גב , ברכיים ועוד.
מתאים במיוחד למוסיקאים, רקדנים, אנשי תיאטרון וספורטאים
... קרא עוד