טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אתה נחשב לבעל עודף משקל, כדאי שתרד כ-10 ק"ג ממשקלך. אתה עדיין נמצא בתהליך של גדילה וצפוי שעוד תיגבהה. אז, היחס בין משקלך לגובה ישתנה ותוכל לשמור על משקלך, או לרזות פחות.
בכל מקרה כדאי להקפיד על הרגלי אכילה בריאים, שיעזרו לך לרזות ולשמור על משקל תקין בעתיד. כדאי לאכול ארוחות מסודורות, בשעות כמה שיותר קבועות. ליד שולחן (לא ליד הטלוויזיה, באוטו, כשאתה מדבר בטלפון וכו'). מומלץ לאכול הרבה ירקות. לפחות 5 מנות ירק ליום. כדאי לשלב ירקות בכל ארוחה, כירקות חיים, סלט, מרק, ירקות מבושלים וכו'. 2-3 מנות פרי ליום. להעדיף דגנים מלאים על פני קמח לבן. לאכול מוצרי חלב עד 5%. לוותר על מזון מטוגן, חטיפים וממתקים. לשתות מים, לפחות 12 כוסות ליום. כדאי להגביר את הפעילות הגופנית ל-3-4 פעמים בשבוע.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כן דווקא קפוא, אני לפעמים מקפיאה יוגורט ואפילו מוס שמיוחד להקפאה במחיר קלורי נמוך אבל זה לא גלידה!! זו לא גלידת שוקולד לבן+מריר+חלב או גלידה אמריקאית או גלידת תות בוופל טעים-טעים!! אוףףףףףףףףף אני כל-הזמן מדמיינת את הטעם. התחלתי להיגמל מגלידה רק בסוף הקיץץ שהיהה ואני זוכרת את הטעם כל-כך טוב!! אני לא רוצה גלידה אישית קנויה אלא הקופסא עם הגלידהה אני כל הזמן חושבת על איך שאני לוקחת גביע וממלא אותו עד הסוף בגלידה טעימהה..אוף1!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
יחסית לגיל, העודף שלך נכר, לפחות 15 ק"ג. אתה צריך עכשיו לקחת את עצמך בידיים בצורה רצינית כי יותר מאוחר יהיה קשה יותר. תהליך הגביהה שלך לקראת סופו, אם בכלל. הגובה שלך מתחת לממוצע ובאופן סטטיסתי אין לצפות לשינוי משמעותי. לעומת זאת עם הפסקת הגביהה יש סיכוי סביר להגדלת אחוז השומן. פורום זה, מקצועי ככל שיהיה, אינו תחליף להדרכה וטיפול תזונתי על ידי רופא דיאטן. אם עודף כמו שלך אתמ יכול לעשות את זה במסגדרת ק"ח אצל דיאטנית אבל עדיף רופא מומחה בתחום.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים