שאלה חשובה לגבי ויטמין C

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה לגבי ויטמין C
    בן 17
    11/10/2011

שלום,
    אני בן 17 ורציתי לדעת אם זה טוב שאני אקח ויטמין C באופן קבוע...
    יש לי ויטמין C בשם Ester C ויש בו 500MG של ויטמין C ויש לו גם סידן.
    אני לוקח כדור 1 ביום עם ארוחת הצהריים.

זה טוב?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה לגבי ויטמין C

הוספת תגובה

• אגב, אני רוצה להוסיף שאני מתאמן

בן 17
    11/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה לגבי ויטמין C - תגובה

אפרת סויסה הרוש
    11/10/2011

לתוספת ויטמין C במינון זה אין כל בעיה כמובן שהכי אידאלי לצרוך את הויטמין C מהתזונה מפירות וירקות העשירים בויטמין C כגון :כרוב ,פלפל אדום, תותים ,גויבה פומלה ....

לגבי הסידן לא הזכרת מה המינון של הסידן ,אבל חשוב לבדוק כמה סידן אתה צורך מהתזונה ולראות האם יש צורך בתוספת .
    לא מומלץ לקחת תוספים ללא צורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל על הכסף! אתה רק מיקר את השתן.

אהרון רזון
    11/10/2011

המנה היומית מומלצת של וויטמין C היא פחות מ-100 מ"ג. עודף הוויטמין מופרש מן הגוף בשתן. מי שאוכל ירקות ופירות מקבל מספיק וויטמין C ואף יותר מזה. למשל בחצי פילפל אדום יש כבר כמות שתואמת את המנה המומלצת. יש לציין שהעודף (אפילו גדול מאוד) שמקורו במזון טבעי (ירקות ופירות) אינו גורם נזק, אבל תוסף וויטמין C בכמות גדולה עלול להזיק לכליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו