כולסטרול גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה
    שאלה
    19/10/2011

שלום,

אני בת 23. גובה 1.57 משקל 47. לאחרונה ביצעתי שוב בדיקות דם והתוצאות הינן:
    כולסטרול - 258.4
    HDL בסדר - 82
    LDL - 156.8
    NON HDL - 176

לפני כחצי שנה ביצעתי גם בדיקות דם וגם אז הכולסטרול היה גבוה.

אני עדיין אוכלת מוצרי גבינה אולם קצת פחות. אני לא אוכלת הרבה במהלך היום ויחסית מסודר. אני נוטלת גלולות מיליאן.

ממה עלול לנבוע הכולסטרול ומה ניתן לעשות?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה - תגובה

אהרון רזון
    20/10/2011

הגורם העיקרי המשפיע על פרופיל השומנים בדם הוא גנטי, אבל גם גורמים סביבתיים יכולים להיות משמעותיים, כגון תזונה, פעילות גופנית, השמנת יתר, עישון, טיפול תרופתי. כל הגלולות למניעת הריון מעלים את רמת הכולסטרול, אך ההשפעה היא אינדיבידואלית ובד"כ לא מהותית.
    כולנו פוחדים מכולסטרול (LDL) גבוה בהקשר למחלות לב וכלי דם, אבל צריך להסתכל עליו רק בתור אחד ממכלול גורמי הסיכון: סוכרת, יתר לחץ דם, רמה טריגיצרידים גבוהה ,עישון, העדר פעילות גופנית, עודף משקל, מחלות לב במשפחה הקרובה בגיל צעיר.
    אם אין אצלך הגורמים הנ"ל ובהתחשב שHDL גבוה מן הממוצע, אין הרבה מקום לדאגה בגלל LDL גבוה במידה מתונה.
    בכל זאת כמה צעדים שעשוים לעזור: המנעות מירבית משומן רווי (שומן מן החי למעט דגים), צריכת שומן חד בלתי רווי (לא יותר מדי בגלל הקלוריות) כגון: שמן זית, אבוקדו, טחינה גולמית, אגוזים. פעילות אירובית סדירה, רצוי יומיומית. כמו כן לאומגה 3 מייחסים
    השפעה טובה על הכולסטרול, אך המידע המחקרי עדיין לא מספיק עשיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו