טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
למי מחשבון הbmr שהזנתי בו את נתוניי{בת 21 מטר 63 שולקת כ60 } הוצג כי אני צריכה לצרוך כ1427 קלוריות ביום,בתפריט המיועד להרזיה מדיאטנית אותו אני מבצעת קיימים כ1100-1200 קלוריות ביום,ולפי מה שכתוב בפורום אמורים להוריד כ300-500 קלוריות מהתריט כדי לראות הרזיה... השאלה שלי היא האם אני צריכה להפחית עוד דברים מהתפריט?..{כגון פרות\מעדן} ובכך להפחית את התפריט לכ900-1000 קלוריות?... אשמח תשובה והסבר בהקדם,תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ראשית BMR הוא חילוף החומרים הבסיסי של הגוף (Basic Metabolic Rate) ועליו יש להוסיף עוד כ-20-30% אנרגיה שהגוף מוציא על פעולות יומיומיות, כגון עיכול מזון, הוצאה על עבודה, הליכה וכו'. כלומר ההוצאה הקלורית שלך צריכה להיות 1427* 1.2, שזה יוצא 1712 או 1855 אם נכפיל ב-1.3.
מתוך המספר הנ"ל להחסיר 300-500 קלוריות, זה שווה 1200-1400 קלוריות, שזה אפילו קצת יותר ממה שהדיאטנית המליצה לך (כנראה על סמך נתונים נוספים שנתת לה).
לכן אכלי לפי התפריט שלה, מבלי להחסיר עוד קלוריות מיותרות. דיאטה המכילה מעט מדי קלוריות, פוגעת בחילוף החומרים, ולאורך זמן בירידה במשקל. בהמשך זה עלול להקשות על שמירת המשקל הנמוך שהושג.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים