טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום לכולם, שמי נורית, ואני סובלת מהשמנת יתר חריפה (מעל 100 קילו, 160 ס"מ), שהבסיס לה היא תסמונת PCO, יחד עם תנגודת אינסולין (סוכרת סוג II) והיפותירואידיזם חמור. מטופלת באלטרוקסין, מטפורמין, וOC. הבעיה שלי היא שתפריטים רגילים לא מתאימים לי. כל תפריט שהוא מעל 800 קלוריות גורם לי לעלות במשקל. (כן, אני יודעת שלא תאמינו, אף דיאטנית לא האמינה לי עד אשר לא הייתה שולחת אותי הבייתה עם תפריט 1200 "רק לנסות", ואחרי שלושה שבועות הייתה רואה אותי שוב, עם 3 קילו נוספים...) אני עושה כרגע פעילות גופנית (הליכות ארוכות, סוחבת הרבה דברים כבדים למרחקים...) אבל לא אינטנסיבית. דבר חשוב נוסף - אני צמחונית, ולא אוכלת בייצים. ז"א מהחי אני אוכלת אך ורק מוצרי חלב. ואני מכורה לקפה.
בפעמים האחרונות בהן עשיתי דיאטות (שנמשכו כחצי שנה בכל פעם, יחד עם פעילות גופנית אינטנסיבית) בסופן הייתי מגיעה למצב ממש לא בריא. אפשר לומר שהייתי האנורקסית היחידה בעולם ששקלה מעל 80 קילו.
אני צריכה עזרה, כי הייתי רוצה להוריד במשקל מבלי להגיע למצבים הללו. יש לי אופי חזק, אני לא "נשברת". הגוף שלי פשוט לא מוכן לרזות. תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום נורית, ראשית, כל הכבוד לך שאת ממשיכה לחפש פתרון ולא התייאשת. את זקוקה לטיפול משולב רפואי, תזונתי ואולי גם קוגנטיבי. עלייך לפנות למרפאה המשלבת בין התחומים הללו. לעיונך הנה כתובת האתר www.drlevy.co.il. אולי יתאים לך. בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הבעיה שלי היא לא אכילת יתר. כפי שכבר אמרתי - יש לי אופי חזק, אני לא נשברת בדיאטות, אני לא אוכלת יותר מכפי שאני קובעת לעצמי... אני צמחונית כבר הרבה שנים, לדוגמא, ומעולם לא התפתתי לשבור את הנוהג הזה.
אם זאת, למרות שהשיטה המוצגת באתר לא פונה ספציפית למקרים כמו שלי, אני מאוד מודה לך על ההתייחסות, ואני אצור איתם קשר.
תודה שוב.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים