טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי, אני בת 26 שוקלת כרגע 70 קילו. עליתי כ-15 קילו בשנתיים האחרונות. ואני רוצה לחזור לפחות ל- 60. הענין הוא שדיאטנית נתנה לי תפריט דווקא מאוזן: יוגורט+פרי 2 פרוסות לחם עם ממרח דל שומן וירקות סלט ירקות עם חלבון (טונה או ביצה או חזה עוף בתנור) 2 פרוסות לחם עם ממרח וירקות פרי ואם אני ממש רעבה אולי עוד פרי או ירק
סה"כ כ- 1000 קלוריות ליום וזה בערך כל שעתיים שלוש ארוחה לפי סדר היום שלי בעבודה. אני יורדת עם התפריט הזה ועם ספורט מינימום פעמיים בשבוע (סיבולת לב ריאה+חיטוב) משהו כמו 700 גרם בשבוע.
השאלה היא: 1. מתי להחליף תפריט כי אומרים שהגוף מתרגל באיזהשהו שלב? 2. האם כשהוא יתרגל לסך קלוריות הזה ביום אאלץ לקזז עוד מהתפריט כדי ראות עוד ירידה במשקל? כי 1000 קלוריות ליום זה מלכתחילה לא הרבה. 3. האם חילוף החומרים שלי ירד בעקבות התפריט ובעצם לאט לאט אני אשרוף פחות קלוריות במנוחה?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. מתי להחליף תפריט כי אומרים שהגוף מתרגל באיזהשהו שלב? ******רצוי לגוון כל יום, יומיים. 2. האם כשהוא יתרגל לסך קלוריות הזה ביום אאלץ לקזז עוד מהתפריט כדי ראות עוד ירידה במשקל? כי 1000 קלוריות ליום זה מלכתחילה לא הרבה. *****גם עכשיו את אוכלת מעט מדי. בשלב הנוכחי מתאים לך 1200-1400 קק"ל ופעילות אירובית של לפחות שעה כל יום. 700 גר בשבוע זה בסדר, אבל במשטר הנוכחי זה לא יחזיק הרבה זמן. 3. האם חילוף החומרים שלי ירד בעקבות התפריט ובעצם לאט לאט אני אשרוף פחות קלוריות במנוחה? *****בטוח שכן. השילוב בין תפריט דל מדי והעדר פעילות גופנית יומיומית במינון מתאים, מוביל בהכרח לירידה בקצב המטבולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
8:30 - נס ללא סוכר *****לבטל 9:30 - יוגורט + ירק *****להקדים ל 8:30 ולהוסיף פרוסת לחם מחיטה מלאה. לא רק ירק, אלא סלט ירקות מגוון עם 2 כפיות שמן זית איכותי. 11:30 - 2 פרוסות לחם + ממרח + ירקות ****הלחם מלא, הממרח טבעי כגון אבוקדו, טחינה גולמית, חומוס ביתי, גבינה עד 5%. 14:00 - פרי ******גם חצי גביע גבינה\קוטג' עד 5% 16:00 - (בבית) חלבון כלשהו (ביצה/טונה במים/דג או חזה עוף בתנור) + ירקות 19:00 - 2 פרוסות לח ם+ ממרח + ירקות *****לגוון מדי פעם: דייסת שיבולת שועל\סובין שיבולת שועל עם חלב 1% או יוגורט. סלט גדול עם שמן זית כמנה ראשונה. אם לא אכלת ביצה בצהריים אפשר להוסיף ביצה. 22:00 - פרי/ירק
.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים