טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בהריון שבוע 8. העצירות הורגת אותי. מה אפשר לקחת? אני שותה כמעט 2 ל' ביום, אוכלת בריא, פייבר 1 בבוקר, א.צהריים ומשתדלת לא לאכול מתוקים, וגם פירות אוכלת (לא הרבה). אל תגידי לי לאכול שזיפים, אני לא אוהבת. ואני גם עושה ספורט. אני רוצה לציין שהפסקתי לעשן לפני 3 חודשים, אני לא יודעת כמה זה קשור כי עישנתי רק 3 סיגריות ביום. בבקשה, אני לא יכולה לסבול יותר. שמן פראפין מגעיל ונרות גליצירין אני משתמשת שהמצב ממש בלתי נסבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עצות מעשיות: 1. להוסיף אקטיביה לתפריט היומי. גביע 1-2 ליום, יכולים מאוד לעזור. 2. עגבניות- בכל מיני צורות. 3. לנסות לשתות יותר (אני יודעת שאת שותה לא מעט כבר עכשיו). תנסי כוס מים פושרים בבוקר, על קיבה ריקה. 4. פירות יבשים ואגוזים, בכמות קטנה (כי מכילים הרבה קלוריות) 5. להימנע ממזונות שעלולים להחמיר עצירות, כמו אורז, בננה, ומזונות נוספים שמשפיעים עלייך (את מכירה את עצמך הכי טוב). 6. לתת לעצמך זמן קבוע ומספיק ליציאה. 7. שימוש בתכשירים כלשהם דורש אישור מהרופא המטפל שלך.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הייתי בבית מרקחת, הרוקחת אמרה שגם דברים טבעיים אסור בהריון (סולגאר וכאלו) האם זה נכון? מה לגבי החומצה פולית, האם היא גם גורמת לעצירות? יש משהו טבעי שיכול להחליף את החומצה פולית?
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים