טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
העניין שלי הוא כזה, אני בן 35, הייתי ילד די שמנמן ובצבא רזיתי וייצבתי את המשקל על משקל תקין, מאז היו לי עליות ומורדות אך בטווח של 5 ק"ג ותמיד הצלחתי לרזות ולהחזיר לעצמי שליטה וכמו כן ההיתי מתאמן בצורה די אינטנסיבית. אציין שיש לי אבא שמן מאד ואך שלי היה שמן מאד ורזה כך שיש נטייה גנטית.
מאז שהכרתי את אישתי עוד שהיינו חברים היא מנדנדת לי להרזות, דבר זה מלחיץ אותי מאד וגרם לי להקצין את ההשמנה בצורה דרסטית ועליתי בשנתיים האחרונות כ 12 ק"ג
אני לא תולה את האשם בה אך לשמוע עשרות פעמים ביום איך אני צריך לאכול ושאני לא באמת רוצה להרזות שובר אותי וגורם לי לדימוי עצמי נמוך וחוסר רצון להרזות או לעסוק בספורט ואני פונה לאוכל כנחמה
רציתי להרשם לשומרי משקל ולפני שנרשמתי היא אמרה לי אין טעם שתלך אתה אוכל כמו חיה אתה צריך לשנות את הרגלי התזונה, רציתי ללכת לשומרי מישקל על מנת לשנות את הרגלי התזונה אבל היא הוציאה לי את הרוח מהמפרשים
לאישתי אין נטייה להשמנה היא משוויצה לי שהיא לא משמינה למרות שביקשתי ממנה להפסיק להכניס אוכל משמין הביתה כדי שאני אוכל פחות.
כמישהו שהיה שמן ועם ראש שמן אני יודע שההתנהגות שלה הרסנית כלפי
איך אני יכול לשכנע אותה להפסיק לנדנד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני לא בטוח שהגעת לפורום המתאים, אך בכ"ז אביע את דעתי. מסתבר מדבריך שאתה מודע על חשיבות המשקל התקין וגם יודע ומסוגל לרזות. הבעיה היא אצל אישתך בזה שהיא לא מבינה שאתם שונים אחד מהשניה ושלכל אחד יש הגנים והנטיות שלו, הן גופניות, הן נפשיות. אני מעריך שיהיה לך קשה לשכנע אותה בכוחות עצמך ובכלים שלרשותך, יתירה מכך הדברים יכולים אפילו להחמיר בזה שאתה תשמין עוד יותר, ובהעדר הבנה וטקט בסיסיים, היא תגביר את הלחץ ההרסני. בעיני, הפתרון הוא ייעוץ פסיכולוגי זוגי, רצוי על ידי איש מקצוע בעל נסיון בטיפול בסוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים