דיאטה בזמן הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה בזמן הנקה
    חסויה
    14/11/2011

שלום, אני 5 חודשים לאחר לידה ומניקה הנקה מלאה.

אני רוצה לנסות לחזור לעצמי מבחינת משקל אך חוששת מבחינת ייצור החלב, משתדלת לאכול בריא ולא מעוניינת כרגע בדיאטה נוקשה במיוחד לאור העובדה שזה אסור בזמן הנקה. .אשמח לייעוץ.

התפריט שלי:
    בוקר- 2 פרוסות לחם קל או מלא + כף טחינה או קוטג או גבינה צהובה לייט+ נס קפה עם סוכרלוז
    ביניים- פרי+ חטיף אנרגי
    צהריים- מנה בשרית של חזה עוף או טונה או דג+ פתיתים או תפוחי אדמה או פסטה+ סלט
    ביניים פרי+ נס קפה
    ערב- 2 פרוסות לחם קל או מלא + חביתה מטוגנת בשמן זית+ סלט ירקות+ גבינה או קוטג+ נס קפה
    לילה- מעדן
    במהלך היום שותה הרבה מים
    לוקחת פרנטאל שזה תוספת ויטמינים למניקות
    פעמיים בשבוע אוכלת עוגייה או חתיכת שוקולד קטנה
    לפני ההריון הייתי בכושר אך עדיין לא בספקתי לחזור לעשות הליכות או למנוי שלי בסטודיו סי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה בזמן הנקה

הוספת תגובה

• דיאטה בזמן הנקה - תגובה

אהרון רזון
    14/11/2011

התפריט נראה בסדר עם כמה הערות:
    - הלחם תמיד צריך להיות מלא וכמו כן הפתיתים והפסטה.
    -את החטיף כדאי להחליף בקרקר או לחם מחיטה מלאה.
    -במקום מעדן, עדיף יוגורט טבעי עם חתיכות פרי (אפשר יבש ללא תוספת סוכר)
    -צמצמי את שתיית הנס לפעמיים ביום, רצוי בין הארוחות, כי הוא פוגע בספיגת הברזל והסידן. יותר בריא זה קפה טבעי.
    -אם לא אובחן חסר בוויטמין כלשהו, התוסף מיותר. אם כן יש חסר בוויטמין מסוים, צריך לדאוג באופן פרטני על ידי קבלתו, ממזון המכיל אותו בכמות משמעותית, או במקרה קצוני על ידי תוסף ספציפי בהמלצת הרופא.
    -אחרון, אחרון חביב, חדשי את הפעילות הגופנית בהקדם. היא תתרום משמעותית להרזיה
    בריאה ולהרגשה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון רזון

חסויה
    14/11/2011

תודה על תשובתך המהירה!!

עוד שאלה קטנה: אני אוכלת "לחם בראשית" שהוא לא מוגדר כקל אלא יותר מלא והפרוסות שלו מרובעות האם מבחינת כמות הפחמימות המותרת ליום זה בסדר 6 פרוסות ביום בנוסף לפחמימות בצהריים או יותר מדיי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון רזון - תגובה

אהרון רזון
    14/11/2011

הייתי מסתפק ב-4, אפילו 3.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון רזון

חסויה
    17/11/2011

אני לא תמיד שובעת משלוש פרוסות לחם מלא של "בראשית" האם 4-5 ביום זה בסדר?

חשוב לי לציין שאני מניקה הנקה מלאה מה שגורם לי לתחושת רעב בנוסף אני מקפידה לא לאכול לחם לבן, עוגיות ועוגות ומתוקים במהלך השבוע אלא רק פעם פעמיים בשבוע. זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון רזון - תגובה

אהרון רזון
    17/11/2011

אפשר תמורת וויתור על חטיף אנרג'י והחלפת מעדן הלילה ביוגורט טבעי 1.5%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו