חזרה לשגרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לשגרה
    קרן
    20/11/2011

שלום
    הורדתי במשקל לפני שנתיים ( 15 קילו)ונשארתי בתפריט מדולדל 1000 קלוריות כבר שנתיים אך יוצא לי פעם -פעמיים בשבוע לאכול יותר מין הרגיל (לא המתפריט) וכמובן שעליתי במשקל,
    אני רוצה לציין שאני גם ספורטאית שעושה מרתונים , היום אחרי עליה לא רצינית (חמישה )
    רוצה לחזור לתפריט שנתנו לי במכון כושר שיש בו 1300 קלוריות הגובה שלי 175 ומשקל 68
    שאלות -במידה ואצמד לתפריט שנתנו אוריד במשקל?

אני יודעת שהגוף קיבל מס' קלוריות פחות מהתפריט שקיבלתי ועכשיו אצרוך יותר

זה חשוב לי מאוד תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לשגרה

הוספת תגובה

• חזרה לשגרה - תגובה

אהרון רזון
    22/11/2011

1300 קק"ל מעט מדי עבור הנתונים והפעילות הגופנית שלך. זה עלול להוריד את הקצב המטבולי במנוחה וגם לפגוע בכושר ובהשגים הספורטיביים. אינני יודע את גילך,אך לא נראה לי שיש הרבה מקום להרזיה, קילוגרמים ספורים זה בסדר. העיקר להמשיך בפעילות הספורטיבית, רצוי כל יום תוך גיוון, וגם לאכול בריא מאוזן ומגוון כל 3 שעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

קרן
    22/11/2011

אני זקנה בת 37 , ואני אמשיך בספורט ואוהבת אך שאלתי היא מה קורה לגוף שקיבל מבחינת קלוריות מצומצמת והיום אני נותנת יותר (לא בהרבה ועוד מצפה ממנו לרדת)
    מפחדת מהשינוי מניסיונך מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לנבא

אהרון רזון
    22/11/2011

יכול להיות שבהתחלה תהיה עליה של 1-2 ק"ג, אך גם זה לא חייב להיות אם הערך הקלורי יעלה בהדרגה, תוך הרחבה\הגברת הפ"ג. בכל מקרה אין לך מה להתלבט, כי לא תוכלי להמשיך ב1000 קק"ל ולהשאר בריאה ובכושר. אם תעשי את הדברים הנכונים מבחינת התזונה והספורט, בסופו של דבר המשקל יתיצב למה שמתאים לגוף שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיל

שירי
    22/11/2011

האם עם הגיל ההרזייה לנשים הופכת לקשה יותר?
    אם כן, מה הפתרון לכך? כי עדיין רואה נשים מבוגרות יורדות יפה..
    אצלי מה שעבד לפני 8 שנים לא עובד כבר היום :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן

אהרון רזון
    22/11/2011

אצל הגברים ובעיקר אצל הנשים, התקדמות בגיל מקטינה את כושר ההרזיה, אפילו עבור אותה דיאטה ורמה זהה של פעילות גופנית שיגרתית ויזומה. זה קורה בגלל שינויים הורמונליים ובהרכב הגוף שמאיטים את קצב חילוף החומרים. בנוסף, גם אם מבצעים פ"ג באותו מינון כמו בגיל צעיר יותר, התנועות לרוב איטיות יותר ופחות אנרגטיות, כך שהעבודה המכנית שורפת פחות קלוריות.
    אם זאת, ישנם אנשים מבוגרים שיורדים יחסית בקלות, אבל כדי להגיע לאותם התוצאות, צריכים להתאמץ יותר מאשר בצעירותם . מה לעשות, הגוף שלנו אינו כמו יין, הזמן (הזיקנה) לא משביח אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת אומרת

שירי
    22/11/2011

שהרזייה מתרחשת אבל איטית הרבה יותר?
    או שלמעשה לא מתרחשת כלל וצריך להתאמץ עוד (פחות מזון יותר פעילות?)
    תראה את דמי מור - איזה גוף והיא בת 46.
    איך היא עושה את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת אומרת - תגובה

אהרון רזון
    23/11/2011

הרזיה תמיד מתרחשת בקצב זה או אחר אם מתאמצים מספיק, וכפי שציינתי המאמץ הדרוש עולה עם הגיל (פחות מזון ו\או יותר פעילות מאשר בגיל צעיר יותר). הבעיה היא
    שלא לכל אחד יש כוח הרצון או היכולת לעשות את הדרוש, לכן לא כל אחד יכול להיות רזה אם לא נולד עם הגנים המתאימים. אפשר רק לבוא בטענות אל הבורא כי לא נתן לך את הגנים של דמי מור (אגב,היא בת 49).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

קרן
    25/11/2011

תודה על תגובתך !ואני רק יכולה להגיד לכל החכמים שחושבים שעושים ספורט ואכלים 1000 קל' וחושבים שהם בריאים וספורטאים זה טעות כי מה שלא יהיה זה מחליש ומשמנים שאוכלים קצת יותר,
    מבחינת פיזיולוגית בגדול עם אעלה את צריכת הקלוריות בהתחלה ל1200 ואחכ 1300 ועד שאגיע ל1500 אצליח להוריד במשקל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סיכוי לרזות

אהרון רזון
    25/11/2011

בהנחה שהקצב המטבולי שלך בפועל אינו נמוך מן הממוצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו