אני אוכלת יותר מדי/קצת מדי? :/

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני אוכלת יותר מדי/קצת מדי? :/
    ליאת
    29/01/2008

אני בת 15, מטר 62 על 50-51 קילו.. עשיתי לפני משהו כמו 6-5 חודשים דיאטה קיצונית והעלתי מאז את כמות האוכל בהדרגה.. לא עליתי במשקל מאז אבל עדיין :S
    אני אוכלת בסדר? אני תמיד מרגישה שאני אוכלת המוןן וזה לא משנה כמה, כי זה הכל יחסי אצלי ולפעמים קשה לי להבדיל בין "הרבה" ל"מעט". בכל זאת שומרת על עצמי לא להגזים עם זה כדי לא לחזור לאותו מצב.. כרגע המטרה שלי היא רק לשמור על המשקל ולהיות בריאה.

בקיצור, מה שאני אוכלת:
    בוקר:
    סנדוויץ מ2 לחם קל ו2 כפיות קוטג 1/2% או גבינה לבנה 3% עם כפית דבש או כפית ריבה לייט

בבהיס:
    אני לומדת עד 2-3
    אוכלת 2 סנדוויצים מלחם קל(לעיתים נדירות הלחם הוא פשוט שיפון או מקמח מלא רגיל)
    אחד עם שוקולד או גבינה צהובה ורסק עגבניות, השני עם גבינה לבנה או קוטג וריבה
    ותפוח
    מנשנשת סוכריות ומסטיקים כשיש..

כשחוזרת הביתה אוכלת צהרים:
    שניצל קפוא מטוגן(הוא 8% שומן) או פחית טונה בשמן
    כוס אורז/פסטה/פתיתים
    וסלט מעגבניה, כף תירס וחצי פלפל או מלפפון

בביניים אני אוכלת תפוח+5 אגוזי מלך או יוגורט טבעי 0% עם כפית ריבה וחצי כוס חדפ בראנפלקס.

ערב:
    כוס חדפ קורנפלקס כלשהו(בדרכ פיטנס או דגני ילדים שהם עד 120 קל' ל30 גרם)
    כמעט כוס מלאה חדפ של פייבר1
    כוס חדפ חלב 1%
    תפוח

בלילה:
    סלט כמו בצהריים עם כפית קוטג או פריכית עם ממרח שוקולד או משהו..

התפריט שלי בסדר? כדאי לי להוסיף/להוריד משהו?
    לאחרונה התחלתי לאכול פחות(שזה מינוס ארוחת לילה וארוחת ביניים) ופתאום זה נראה לי המון.. מה אתם אומרים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת!!!

ליאת
    29/01/2008

אני רוצה להוסיף מעדנים של 3% לתפריט היומי שלי, זה ישמין/יעלה על סף הקלוריות המותר לי? הם עד 170 קלוריות ליחידה, כאמור "מומלצים" יותר ע"י דיאטניות מאשר מעדנים 0% בגלל ספיגת השומן..
    אני לא בטוחה אם להחשיב אותם כממתק או פינוק אבל אני מניחה שיש להם איזשהו ערך תזונתי מאשר חטיפים כמו במבה ביסלי וכאלה שאני בכלל לא אוכלת..

הם לא ממש משביעים אבל הם מאוד טעימים לי.. אפשר לאכול אותם על בסיס יומי אחר צהריים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאילה נוספת

אהרון
    30/01/2008

ושאלה נוספת!!! ליאת
    29.01.08 17:13

אני רוצה להוסיף מעדנים של 3% לתפריט היומי שלי, זה ישמין/יעלה על סף הקלוריות המותר לי? הם עד 170 קלוריות ליחידה, כאמור "מומלצים" יותר ע"י דיאטניות מאשר מעדנים 0% בגלל ספיגת השומן..
    אני לא בטוחה אם להחשיב אותם כממתק או פינוק אבל אני מניחה שיש להם איזשהו ערך תזונתי מאשר חטיפים כמו במבה ביסלי וכאלה שאני בכלל לא אוכלת..

הם לא ממש משביעים אבל הם מאוד טעימים לי.. אפשר לאכול אותם על בסיס יומי אחר צהריים?

*******במעדנים יש סוכר וחומרים אחרים. עדיף לבן\יוגורט טיבעי עם תוספת חתיכות פרי טרי.
    *******במבה וביסלי זה ג'אנק-פוד (זבל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה:

יעלי
    29/01/2008

כמות הקלוריות שאת אוכלת היא: בסביבות ה-1300.
    את תאכלי ממרח שוקולד-זה לא בריא!
    כמות הקלוריות שאת צורכת היא מינימום 1300 לפעמים את מגיעה גם ל1500. זה בסדר אבל את תעברי את הגבול הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת - הצעות שיפור

אהרון
    30/01/2008

אני בת 15, מטר 62 על 50-51 קילו.. עשיתי לפני משהו כמו 6-5 חודשים דיאטה קיצונית והעלתי מאז את כמות האוכל בהדרגה.. לא עליתי במשקל מאז אבל עדיין :S
    אני אוכלת בסדר? אני תמיד מרגישה שאני אוכלת המוןן וזה לא משנה כמה, כי זה הכל יחסי אצלי ולפעמים קשה לי להבדיל בין "הרבה" ל"מעט". בכל זאת שומרת על עצמי לא להגזים עם זה כדי לא לחזור לאותו מצב.. כרגע המטרה שלי היא רק לשמור על המשקל ולהיות בריאה.

בקיצור, מה שאני אוכלת:
    בוקר:
    סנדוויץ מ2 לחם קל ו2 כפיות קוטג 1/2% או גבינה לבנה 3% עם כפית דבש או כפית ריבה לייט

בבהיס:
    אני לומדת עד 2-3
    אוכלת 2 סנדוויצים מלחם קל(לעיתים נדירות הלחם הוא פשוט שיפון או מקמח מלא רגיל)
    אחד עם שוקולד או גבינה צהובה ורסק עגבניות, השני עם גבינה לבנה או קוטג וריבה
    ותפוח
    מנשנשת סוכריות ומסטיקים כשיש..
    ********בלי סוכריות וממרח שוקולד

כשחוזרת הביתה אוכלת צהרים:
    שניצל קפוא מטוגן(הוא 8% שומן) או פחית טונה בשמן
    כוס אורז/פסטה/פתיתים
    וסלט מעגבניה, כף תירס וחצי פלפל או מלפפון
    ********סלט גדול יותר
    ********במקום שניצל - עוף צלוי או מבושל ללא עור ושומן

בביניים אני אוכלת תפוח+5 אגוזי מלך או יוגורט טבעי 0% עם כפית ריבה וחצי כוס חדפ בראנפלקס.
    ******* לא חייבת אגודים, יש בהם הרבה קלוריות
    ערב:
    כוס חדפ קורנפלקס כלשהו(בדרכ פיטנס או דגני ילדים שהם עד 120 קל' ל30 גרם)
    כמעט כוס מלאה חדפ של פייבר1
    כוס חדפ חלב 1%
    תפוח
    *******להוסיף סלט
    *******לא תפוחים 3 פעמים ביום. עדיף לגוון, יש שפע של פירות
    בלילה:
    סלט כמו בצהריים עם כפית קוטג או פריכית עם ממרח שוקולד או משהו..
    ******למעט באכילת ממרח שוקולד, אם כבר אז עדיף קצת שוקולד איכותי

התפריט שלי בסדר? כדאי לי להוסיף/להוריד משהו?
    לאחרונה התחלתי לאכול פחות(שזה מינוס ארוחת לילה וארוחת ביניים) ופתאום זה נראה לי המון.. מה אתם אומרים?
    *******עדיפה פעילות גופנית על צימצום בתפריט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליאת

ד''ר רוני חרמון
    30/01/2008

את מאוד צעירה ומשקלך ממש טוב. אינני חושב שאת צריכה לרדת במשקל. האוכל שלך אינו מאוזן מספיק את אוכלת באופן לא ממש בריא. את מבזבזת קלוריות על אוכל מטוגן ומתוק בימקום לאכול דברים מזינים עם ערך קלורי קטן יותר.
    ממליץ לך לקבל יעוץ לתזונה בריאה ע"י מומחה לתזונה. אפילו בקופת חולים אצל הדיאטנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו