תחליף לדגים טריים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליף לדגים טריים
    ליאור
    30/01/2008

ד.נ.
    אצלנו בבית אף אחד לא מתלהב (בלשון המעטה) מאכילת דגים, בעיקר טריים. אנו אוכלים אומנם שימורי טונה וסרדינים וכן הרינג, וגם סלמון מעושן, בארוחות בוקר וערב, אבל לא ארוחה עיקרית (צהריים) המבוססת על דגי ים צפוני המומלצים עקב חומצות השומן הבריאות שבהם. איזה תחליף ניתן לאכול כדי לקבל את חומצות השומן הנ"ל? ברצוני לציין כי, פרט לנ"ל, תזונתנו מאוזנת. אגב, גילנו בשנות ה-70 המוקדמות. תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לדגים טריים

הוספת תגובה

• שלום לכם

ד''ר רוני חרמון
    30/01/2008

אין ספק שחלבון דג ים זה בריא יותר מחלבון חי אחר אבל אם הגעתם עד גיל זה מבלי לאכול דגי ים טריים אינני רואה סיבה לנסות בכול מחיר לשנות זאת עכשיו. כמובן שאפשר להוסיף אומגה 3 ואפשר לשתות שמן דגים ועוד תחליפים אחרים אבל לדעתי אתם ניזונים היטב ובריא ואם תמשיכו כך תשארו בריאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלת הבהרה

ליאור
    06/02/2008

ד"ר חרמון הנכבד,
    אומנם אנו בשנות ה-70 של חיינו, אבל אינני יודעת מה זה בדיוק "בריאים". לבעלי יש יל"ד מזה 10 שנים (אומנם מאוזן) וגם אוסטיאופניה, אף כי הוא מרגיש טוב. גם לי יש אוסטיאופניה, וכמו כן אני מטופלת בסטטין. האם אנו בריאים, עפ"י הנתונים הללו?
    אומנם תזונתנו מאוזנת ב-10 השנים האחרונות ושנינו עוסקים בפעילות גופנית, אבל הרי מצב בריאותנו מושפע, בוודאי, גם מהתזונה שאכלנו בגיל צעיר (שלא הייתה נבונה כל כך). האם וכיצד העובדות הללו משנות את תשובתך? תודה. ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליאורה

ד''ר רוני חרמון
    06/02/2008

חיינו מורכבים מאוד. במשך השנים כמעט הכול משפיע לרעה על מצבינו אבל הגוף שלנו הוא בריאה נפלאה והוא יודע להתמודד עם מרבית התקלות במיוחד עם אלה שאינן קיצוניות ואינן כרוניות.
    אני אומר שסה"כ אתם נשמעים לי בסדר מתאימים לגיל ואף בריאים יותר בהשואה לשאר האוכלוסיה(אם רק אלה הבעיות שלכם). אינני משנה את תשובתי הקודמת ואני מאחל לכם בריאות ניצחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו