טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני מתחבטת עם סוגייה די הרבה זמן, ותהיתי אם תוכלו לעזור לי. לפני כחצי שנה התחלתי לעקוב אחר דיאטה שנקראת "דוקאן" (ע"ש רופא צרפתי שכתב ספר בנושא), שמחולקת לכמה שלבים ואמורה לשמור על משקל תקין לכל החיים. השלב העיקרי נקרא שלב השיוט, בו ניתן לאכול אך ורק חלבונים דלי שומן, ולהוסיף ירקות לסירוגין (מעין יום כן יום לא). לאחר ארבעה חודשים ירדתי 15 קילוגרמים, ובחודשיים האחרונים אני לא יורדת במשקל בכלל, למרות שאני לא סוטה מהדיאטה (נותרו לי עוד עשרה קילוגרמיםעד למשקל התקין).
קראתי איפשהו שבדיאטות חלבונים, הגוף מתרגל לסיטואציה ומפסיק לשרוף שומנים, ואני לא יודעת אם זה המקרה אצלי.
בכל מקרה, אני רוצה להמשיך לרדת במשקל ואם הגוף התרגל במקרה שלי, אני מפחדת לחזור לתזונה רגילה (אחרי חצי שנה של המנעות מפחמימות ושומנים, הם הופכים לאויב מספר אחת!)
אני חוששת להחזיר לתפריט היומי את המזונות האלה, כי אני לא רוצה להעלות את כל המשקל בחזרה.
עזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
היי יעל בעיקרון דיאטת חלבונים היא דיאטה מאוד לא בריאה ולא מאוזנת ,וכן יתכן שכאשר תתחילי לאכול פחמימות תעלי במשקל אבל ישנה חשיבות מאוד גדולה להחזיר את הגוף לאכול אוכל מזין בריא ומאוזן ולכן גם אם תעלי מעט בהתחלה את תרדי בחזרה בהמשך .
דבר נוסף יתכן שהדיאטה שאת עושה מאוד דלה בקלוריות ולכן קצב חילוף החומרים שלך משמע כמות הקלוריות שאת סורפת ביחידת זמן ירד ולכן חשוב לשקם את קצב חילוף החומרים.
אני ממליצה לך לפנות ליעוץ מסודר אצל דיאטנית קלינית כדיי שתכין לך תוכנית תזונה בריאה ומאוזנת שתחזיק לאורך זמן.
בבהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד