תפריט לעליה במשקל לחייל קרבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לעליה במשקל לחייל קרבי
    אוריאל
    16/12/2011

בוקר טוב לולם!
    העניין הוא כזה: אני די רזה.
    אני בן 22 ,178 ושוקל 62-63.
    כבר כמה חודשים שאני מנסה לעלות במשקל ע"י אימונים (שכיבות סמיכה, בטן,מתח,מקבילים) ולאכול יותר כמובן.
    העניין הוא שלא עליתי ממש כל הזמן הזה, מקסימום 1-2 קילו בתקופה מאד ארוכה.
    לאחרונה קניתי תוסף תזונה "גיינר" , אבקה המכילה שילוב של פחמימות וחלבונים, יחד עם חומרים שעוזרים לשריר להשתקם.

בכל אופן השאלות שלי הן -
    "לפי הספר" אתה במשקל תקין, לכיוון הגבול התחתון. אתה לא רזית בזמן האחרון באופן בלתי רצוני,כך שאין מקום לדאגה. לא כולם יכולים להיות "שמנים" כפי שלא כולם יכולים להיות רזים, כי הגנטיקה הוא הגורם הדומיננטי. הייתי מציע לך לאבחן את אחוז השומן במדידה אמינה (לא במכשיר שבחדר הכושר). הטווח התקין 10-20%.

א. האם ל התוספים האלה מזיקים?
    ****הדעות חלוקות, אך בטח שתוסף זה או אחר אינו תחליף בריא לתזונה טבעית מאוזנת ומגוונת. גיינר לא מתאים לבעלי קיבה רגישה, ובכמות גדולה גורם נזק כלייתי.
    בנוסף, מכיל בד"כ חומרי טעם וחומרים אחרים שלא מיטיבים עם הבריאות.

ב. כמה ארוחות אני צריך לאכול על מנת באמת לעולת במשקל?
    *****מומלץ לאכול כל 3 שעות.

ג. סוג האימונים - אומרים לי שרק משקולות יכול לעזור לי בעלייה במסה, אם אני ממשיך כרגע עם התרגילים שציינתי (אני בצבא רוב הזמן, ולכן אין לי חדר כושר או מכשירים)
    בנוסף לתוסף שהתחלתי לקחת, ייתן לי תוצאות טובות?
    ****אכן, לעליית מסת השרירים תורמים רק אימוני כוח עם משקולות, מכשירים או כנגד משקל הגוף. מומלצת גם פעילות אירובית מתונה, אבל לא בסמוך לאימון אנאירובי.

ד. איזה תפריט מומלץ ,שיהיה בריא ומשמין? בהתחשב בזה שאני נחשב לרזה, אין לי שומן בכלל,
    ****לחם מלא, אורז מלא, פסטה מלאה. אגוזים, שקדים, זרעים (חמניה, דלעת), בוטנים.
    כל אלה בצורתם הטבעית (לא קלוים ו\או עם תוספת מלח). כמו כן אבוקדו, טחינה משומשום מלא, חלבה ללא תוספת שומן, סלט עם שמן זית, דגים שומניים טריים, כגון סלמון (בעל ערך תזונתי רב).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ראה תשובות בגוף ההודעה שלך.

אהרון רזון
    16/12/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין הארוחות

אוריאל
    16/12/2011

קודם כל תודה על התשובה המפורטת! רק אני צריל לחדד כמה דברים -
    אם לאכול כל 3 שעות- מה צריך לאכול כל ארוחה? מבחינת קלוריות כמה אני צריך? האם לחלק שווה את כמות האוכל/קלוריות או לתת דגש למשל בבוקר לדוגמא?
    ושאלה בעניין הגיינר- אם אני באמת מקפיד על ארוחה כל 3 שעות אפשר לוותר על התוסף? או שאחרי אימון טוב מומלץ בכל זאת החלבון שבגיינר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין הארוחות - תגובה

אהרון רזון
    16/12/2011

אם לאכול כל 3 שעות- מה צריך לאכול כל ארוחה?
    *****לא נהוג להציע תפריט בפורום מאחר והוא צריך להיות מותאם אישית, ובמקרה שלך
    האכילה במסגרת צבאית לא נותנת מספיק דרגות חופש. באופן כללי צריך לאכול 3 ארוחות עיקריות המכילות חלבון, פחמימות (כולל ירקות) ושומן בריא ועוד 2-3 ארוחות ביניים כגון פרי או לחם עם גבינה\אבוקדו או יוגורט עם קרקר או כמה אגוזים עם תמרים
    ועוד.

מבחינת קלוריות כמה אני צריך? האם לחלק שווה את כמות האוכל/קלוריות או לתת דגש למשל בבוקר לדוגמא?
    *****אני לא מציע לך להתעסק בספירת קלוריות וחישובים אלא לאכול לשובע אוכל מזין ומגוון. באופן עקרוני, הארוחות העיקריות (בוקר, צהריים, ערב) יהיו עשירות יותר.

ושאלה בעניין הגיינר- אם אני באמת מקפיד על ארוחה כל 3 שעות אפשר לוותר על התוסף?
    *****אפשר ואף רצוי. אתה לא תצרוך גיינר כל החיים, והכרחי לאמץ הרגלי אכילה בריאיים. אין כמו המזון הטבעי לבריאות הגוף ןלעליה\ירידה במשקל לפי הצורך.

או שאחרי אימון טוב מומלץ בכל זאת החלבון שבגיינר?
    *****עדיפה ארוחה המכילה חלבון ופחמימות כגון איטריות מלאות עם גבינה\ביצה. דייסת שיבולת שועל עם חלב, בשר\דג טרי מבושל או צלוי עם אורז מלא, או מרק שעועית\עדשים (אם זה לא גורם לגזים) וכו". את הגיינר נשאיר למפתחי גוף מקצוענים שמוכנים לשלם כל מחיר (לא רק בכסף) להשגת מטרתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו