טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני מתכננת ללכת לאכול היום בBBB.. מסעדת המבורגרים... מה האופציה העדיפה להזמין? המבורגר בקר 160 גרם (המנה הכי קטנה..)+תוספת או שניצל +תוספת? מה ההבדלים בערך התזונתי/קלוריות בכל אחת מהמנות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
השאלה שלך לגיטימית אבל בעייתית כי כל תשובה תהיה נכונה. יהיו כאלה שיגידו שהמבורגר מכיל הרבה שומן מן החי ולך תדע ממה הוא מורכב וזה נכון, יהיו כאלה שיגידו ששניצל מלה קלוריות ולך תגע כמה פעמים תגנו את אותו השמן מה שיכול להפוך אותו לבעל תכונות מסרטנות וגם זה נכון. לכן התשובה היא, שאם כבר את הולכת עם החלטה לאכול משהו שלא בדיוק מוגדר כבריא, תאכלי את המנה שיותר טעימה לך אך תשתדלי לידה לאכול משהו בריא כמו סלט ירקות עם שמן זית או תוספת מג'דרה (העדשים בריאים).
בתאבון,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מי שנחוש לרזות תוך אימוץ אורח חיים בריא שכולל תזונה נכונה צריך לדלל את ביקוריו במסעדות. המנות העיקריות כולל התוספות הפחמימתיות תמיד עתירי שומן (וכמובן קלוריות), לאו דווקא מהסוג הבריא. אפילו הסלט, בד"כ טובל ברוטב שומני עשיר. אם כבר מסעדה, צריך להמנע מאוכל מטוגן או מבוסס על בשר טחון. עדיף לאכול סטק בקר\עוף רזה על האש או דג טרי על האש. בתור תוספת, סלט ירקות בלבד. בקשי אותו ללא רוטב כלשהו, אפשר להוסיף בעצמך מעט שמן, שבד"כ נמצא על השולחן.
אבל עצם העניין במסעדה ההיא זה ההמבורגרים.. מטבעי אני לא שמנה.. שוקלת 52 על 1.67.. עושה ספורט אפילו פעם ביומיים שלושה... אבל עדיין חשוב לי להקפיד ולשמור.. ידוע לי שחריגה כזאתי לא תגרום לי באמת להשמנה.. אבל עדיין קצת מלחיץ אותי שהארוחה הייתה ב1 בלילה! חח
לא רק שאת לא שמנה אלא נמצאת, לפחות "לפי הספר", בגבול התחתון של הטווח התקין. אם כן, אני לא רואה את הצורך לספור קלוריות באופן אובססיבי, אם בכלל, אבל גם הרזים צריכים לאכול בריא. את לא תמותי וגם לא תשמיני מזה שאכלת בשעה מאוחרת וגם מאכילת אוכל מוגדר כלא בריא, אם זה לא הופך לשגרה. הכול במידה! למזלך, את יכולה להרשות לעצמך מה שרוב גולשי פורום לא יכולים, או יותר מדוייק לא צריכים.
הכל נכון. אבל - תרשי לעצמך פעם בשבוע לחגוג מנה מותרת של עד 700 קלוריות.אחרת אי אפשר לחיות כך עם חסכים.המנה הזאת יכולה להיות הרבה אפשרויות: המבורגר עם כל התןספות, וופל בלגי כולל הכל, עוגת קרם עתירה, וכו' וכו'.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
שיקום ציפורניים. אבי מטפל בכל סוגי בעיות הציפורניים השונות, מרמת סדקים ושברים וכלה בפטרת הציפורן, וכל זאת מתוך הבנה עמוקה ויסודית של אנטומית הציפורן והעור שמסביבן, הבנת החומרים והתהליכים שנמצאים בשימו... קרא עוד