טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לפני כלמעלה מחודש, החלטתי להפסיק לנסות לבד את הדיאטות ולפנות לעזרה מקצועית, פניתי לדיאטנית ובנינו לי תפריט מבוסס חלבונים.. התפריט היה לי מעט עמוס מדי, ככה שהתחלתי לסנן ממנו פריטים. לאט לאט יצא שהגעתי לאזור ה800 קלוריות ביום, גם בימים בהם עשיתי אימון אינטנביסי של 16קמ בקרוסטרינר. שהדיאטנית ראתה מה שאלכתי, היא אמרה לי כל הכבוד תמשיכי, וזה רק עודד אותי להמשיך ככה.. אני בעצמי הבנתי שמשהו לא בסדר, וסיכמנו ביחד שנפסיק להפגש. הערת ביניים: בשבוע הראשון של הדיאטה רזיתי, ומאז נשארתי במשקל זה..
כעת, אני מנסה להעלות קצת כמויות, לנסות להוסיף פחמימות, כי אני מבינה שהגוף שלי נכנס לסטרס.. אבל קשה לי. אני מרגישה שאני אשמין אם זה יקרה..
דווקא הדיאטנית, זו שאמורה לעזור לי במצב זה, הכניסה אותי לזה. מה שגורם לכך שלמעלה מחודש כמעט אני על דיאטת חלבונים (אחת שתיים לשבוע אוכלת חצי מנת פחמימה) ולא יודעת איך להמשיך.. מה לעשות?
רקע: בת 20, גובה 164 משקל 56.5 מעונינת לרדת בסה"כ 3-4 קג, והייתי כבר במשקלים כאלה, וגם נמוכים יותר, מבלי להצטרך לדיאטות כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני מאוד שמחה לשמוע שעצרת את הדיאטה הזו בזמן. באמת מאוד חשוב שלאט לאט תחזרי לתזונה רגילה הכוללת פחמימות,יתכן שבהתחלה תעלי מעט במשקל אבל זה לטובת ירידה טובה יותר בהמשך. בעיקרון דיאטת חלבונים במשך חודש אינה עושה נזק בלתי הפיך. יחד עם זאת חשוב שכן תקחי יעוץ מסודר אני בטוחה שתוכלי למצוא דיאטנית אחרת שתתחברי אליה ,למרות ניסיון אחד כוזב
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה רבה על התגובה! במידה ואני רוצה לנסות לחזור לתזונה נורמאלית בצורה עצמאית, האם כדי להחזיר את הפחמימות במכה או בשלבים? מהי הכמות המומלצת בכלל של פחמימות שיש לאכול מדי יום?
מומלץ ביום לאכול כ-5 מנות פחמימה,כמובן בשילוב עם חלבונים ושומנים בכמות הנכונה. דוגמאות למנות פחמימה: פרוסת לחם,2 פרוסות לחם קל,2-3 כפות של אורז/פסטה/פתיתים/קוסקוס,3 כפות קווקאר....
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
טיפול רב תחומי בהשמנה
כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד