אחוזי שומן - הטעיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוזי שומן - הטעיה?
    שני
    27/12/2011

שלום לכם

לאחרונה התחלתי לרשום את כל אחוזי השומן והפחמימות שאני צורכת (פחמימות גם מתוך מוצרי החלב).

ברצוני לשאול לגבי כתבה שקראתי שאחוזי שומן הרשומים על המוצר הם אינם נכונים אלא גבוהים יותר מכיון שמחשבים את השומן מסך הקלוריות. זה נכון?
    כלומר שאני אוכלת 100 גרם גבינה 3% שומן, אני לא אוכלת 3 גרם שומן אלא יותר??
    לא ברור לי הסיפור אשמח להסבר תודה מראש( כי עכשיו זה ממש מסובך)

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן - הטעיה?

הוספת תגובה

• אחוזי שומן - הטעיה? - תגובה

אהרון רזון
    27/12/2011

אם כתוב 3%, המשמעות היא 3 גר שומן \100 גר גבינה, כלומר אם את אוכלת 100 גר גבינה, את אוכלת 3 גר שומן. לרוב, עם או בלי כוונה, בפועל יש קצת יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן

הסבר
    27/12/2011

הכוונה היא שאת אוכלת 3 גרם שומן.
    אבל - % הקלוריות משומן הוא הרבה יותר גבוה.
    נקח לדוגמה קוטג 3% שומן שמכיל 85 קלוריות ל 100 גרם. מתוך ה 100 גרם יש אמנם רק 3% שומן אך הקלוריות שמגיעות משומן הן 18 קלוריות.
    כל גרם שומן הוא 9 קלוריות. משמע שכמות הקלוריות שמקורן משומן הן 18 מתוך 85. באחוזים 21% מסך הקלוריות בקוטג מגיעות משומן
    מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

הסבר
    27/12/2011

תיקון 27% ולא 18%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן עכשיו הבנתי תודה!!

שני
    28/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו