זרעי פשתן - שמן פשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זרעי פשתן - שמן פשתן
    רינה ינקילביץ
    27/12/2011

שלום, אני מבינה את החשיבות והתועלת של פשתן אבל אני לא יודעת מה הן הכמויות הנכונות לאכילה ביום מבלי להשמין. כמה שמן פשתן יש לצרוך ביום? כמה זרעי פישתן יש להוסיף ולכמה מים? וכמה זמן יש להשרות אותם במים בכדי לשתות ולהפיק את המירב מבלי להשמין? האם נכון לצרוך גם שמן וגם זרעים בכל יום או אחד מהשניים ואם אחד מהשניים מה עדיף? תודה עבור תשובתכם רינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זרעי פשתן - שמן פשתן

הוספת תגובה

• זרעי פשתן - שמן פשתן - תגובה

אהרון רזון
    28/12/2011

כף גדוש זרעי פשתן = כמעט כף שמן פשתן. עדיפים הזרעים בגלל שהשמן איבד מקצת מהערך התזונתי בתהליך ההפקה, גם אם הופק בכבישה קרה. את זרעי הפשתן צריך להחזיק במקפיא בכלי סגור ולטחון לפני השימוש. זרעים שלמים נעכלים חלקית, אם בכלל, והספיגה איננה יעילה.
    אין מינון מומלץ לצריכת פישתן, זה תלוי בהיקף התזונה הכוללת ובחלקם בה של יתר השומנים. באופן כללי, שתי כפות ביום נראה הגיוני.
    אני לא בעד השריה במים. עדיף לטחון אותם, כאמור, והספיגה תהיה אופטימלית. אפשר להוסיפם כמעט לכל מאכל, לפי הטעם, אך לא בטמפרטורה גבוהה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו