מרזה או לא מרזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרזה או לא מרזה
    שואלת
    11/01/2012

היי

רזיתי 12 קילו בדיאטה מאוזנת במשך כחמישה חודשים. על תפריט של כ1000-1200 קלוריות (להוציא חריגות נקודתיות)
    ספורט - פעמיים - שלוש בשבוע הליכה של חצי שעה (כן לא הרבה אבל אני עובדת על הגדלת הפעילות)..

אני צריכה לרדת עוד 10 קילו בשביל להגיע לגבול העליון בתחום המשקל שמתאים לגובה שלי.

הצרה היא שלפני חודש הגעתי למשקל עגול ויפה והחלטתי שבמשך שבועיים אני אוכלת על מנת לשמור על ההישג ולא על מנת לרדת. רציתי לתת לגוף מנוחה מהדיאטה כי קראתי שהגוף עלול להיכנס לסטרס מחוסר קלורי לאורך זמן. אז הוספתי כ-200-300 קלוריות לתפריט היומי שרובן הושתתו על פירות או ירקות או העלאת אחוזי השומן ממש במעט במזון (למשל גבינות 5% במקום חצי אחוז או פיצה משולש פעם ב.. כשקודם אכלתי רק גבינות חצי אחוז וקצת יותר פחמימות, בקיצור קצת יותר מכל דבר אבל לא יותר מ-1500 קלוריות ליום).

אז לשמחתי בהתחלה הגוף הגיב טוב, לא עליתי בגלל זה אבל גם לא ירדתי. ומאז עבר חודש - ומדובר בשינוי קטן באמת בתפריט ואני לא יורדת.

מה אני אמורה לעשות? להוריד מהכל שוב? אני חייבת לציין שזה לא נראה לי בריא לחיות על גבינות חצי אחוז לאורך זמן (בגלל ספיגת ויטמינים וסידן רק בסביבה שומנית).

אשמח להכוונה לחשוב מה כדאי להוריד ואיך עלמנת להמשיך לרדת.

ושאלה נוספת, רואים שרזיתי וההיקפים הצטמצמו אבל לא מאוד.. ירדתי סך הכל במידה..... האם זה בגלל חוסר בספורט או שאולי הגוף פירק שרירים ולא שומן?!

תודה רבה! :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרזה או לא מרזה

הוספת תגובה

• שכחית להוסיף

שואלת
    11/01/2012

ששבועיים אחרי שהעליתי אתה תפריט ל1500 קלוריות עלמנת לשמר את המשקל חזרתי והורדתי אותו ל1200 קלוריות ומזה שבועיים שאני בקושייורדת (אולי חצי קילו וגם זה מתנדנד).

ולכן השאלה - חזרתילתפריט הקודם המרזה ואיןירידה, למרות שישלי עוד דרךלעבור.

מה עושים? והאםייתכן שכלמה שירדתי עד עכשיו היה פירוק שריריםונוזלים ואל שומן (עשיתי דיאטה מאוזנת אבל בכל זאת כמה חודשים של קיצות קלורי יכולים לפגוע בגוף בלי כוונה לא?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרזה או לא מרזה - תגובה

אהרון רזון
    14/01/2012

על אף שאינני יודע את הנתונים שלך, אפשר להעריך שקצב ההרזיה שלך בשלב הראשון היה ראוי. אכן לא הכול היתה הורדת שומן, אך בכל הרזיה מאבדים גם שריר במידה זו או אחרת, בעיקר אם לא מבצאים פעילות בונה שריר.
    בשלב הנוכחי אני מציע לך להגביר את הפעילות הגופנית עד כמה שאת יכולה להרשות לעצמך, רצוי לפחות שעה ביום אירובי ועוד 2-3 פעמים בשבוע אנאירובי. במגביל יש לגוון את התפריט, למשל, להוסיף דג טרי איכותי 3 פעמים בשבוע. השתדלי לאכול כל 3 שעות ארוחות מאוזנות קטנות, והמנעי מהריגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו