סוכרלוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרלוז
    מירי
    14/01/2012

שלום,
    אני משתמשת בסוכרלוז כבר שנים רבות ונחשפתי אליו ע"י דיאטנית שהמליצה לי עליו וציינה בשעתו שהוא מופק מסוכר ולכן הוא נחשב טבעי. בעקבות זאת המלצתי על השימוש בו לבני משפחה ולמכרים רבים. אני מבינה שכל הממתיקים המכילים סוכרלוז משתייכים לאותה קבוצה (סוכרלייט, סוכרה-דיאט, סוכרלוז ועוד אחרים שקיימים בשוק). לצערי נחשפתי לאחרונה למידע אודות "המצאת" הסוכרלוז ועל כך שהוא מכיל כלור. האם יש מקום לדאגה ? האם מומלץ להפסיק לצרוך אותו ? איזה ממתיק מומלץ לצרוך, הן לצורך ירידה במשקל והן לחולי סכרת ? אשמח להכוונה בעניין זה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכרלוז

הוספת תגובה

• סוכרלוז - תגובה

אהרון רזון
    14/01/2012

סוכרלוז מורכב משתי מולקולות של סוכר (גלוקוז ופרוקטוז), אשר הוסיפו להן מולקולה של כלור. כלומר, זהו סוכר שעובר הכלרה. תהליך ההכלרה מבוצע באמצעות שימוש בכ-12 חומרים שונים המכילים כלור, המוּכרים כחומרים רעילים.
    הסוכרלוז הומצא במקרה בשנת 1975, כאשר הכוונה היתה לפתח קוטל חרקים, אך גילו שהמוצר הסופי מתוק פי כמה מאות מהסוכר. על אף שהשימוש בכמות קטנה
    מאושר על ידי FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני) , ישנם דיווחים של תופעות לוואי אפילו בצריכה מזערית. אם מתרחש לפחות אחד מהתסמינים הבאים, מומלץ להפסיק לגמרי את צריכתו:
    גירוד ופריחה בעור; קוצר נשימה; כאבי ראש; אף סתום; עיניים אדומות ומגרדות; בחילה, הקאות או שלשול; כאבים בחזה ודופק חזק; כאבי מפרקים; חרדה, פאניקה, נדודי שינה, סחרחורות ודיכאון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו