קלוריות בתמר - השתגעתי כבר!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלוריות בתמר - השתגעתי כבר!!
    אלון
    26/01/2012

אני מנסה להבין כמה קלוריות יש בתמר.
    אני מתכוון לתמר מדג'הול.
    העניין הוא שבכל מקום יש חלוקה ל "תמר יבש", "תמר לח", עם או בלי גלעין (כאילו שאוכלים גם את הגלעין.
    אז קודם כל תמר מדג'הול - לאיזה מהקבוצות הוא שייך? יבש או לח (התמר החום המפורסם עם גלעין בתוכו זה שקונים בסופר בחבילות)?
    כמה קלוריות יש בו?
    האם מישהו יודע אולי מה משקלו הממוצע של תמר בודד?
    תודה וסליחה על החפירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קלוריות בתמר - השתגעתי כבר!! - תגובה

אהרון רזון
    26/01/2012

אם אתה קונה באריזה של היצרן, תמיד (החוק מחייב) מופיע הערך הקלורי (אנרגיה). אם לא מציינים אחרת, בד"כ הערך מתייחס לחלק הראוי לאכילה, כלומר ללא גלעין. הבעיה היא שלחלק מיצרני המזון יש נטיה לציין ערך קלורי נמוך מהמציאות, לכן, אם הדיוק חשוב לך (אני לא ממליץ על מדידות אובססיביות על חודה של קלוריה כי אין לזה חשיבות מעשית) רצוי להעזר בטבלאות של ערך תזונתי. (גם שם יש הבדלים אובייקטיביים בין טבלה לטבלה לגבי רוב המוצרים).
    מג'הול הוא זן של תמר, יכול להיות לח או יבש וזה קל להבחין. בסופר, בחבילות מופיע הערך הקלורי על האריזה, כאמור.
    יכול להיות הבדל משמעותי בגודל של תמרים מזנים שונים ואפילו מאותו זן, כך שהכי פשוט זה לקנות כמות מדודה, לספור את התמרים ולחשב את המשקל הממוצע על ידי חלוקת המשקל הכולל למספר הפירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלון
    27/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו