טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 36, גובהי 1.71 ומשקלי 57 ק"ג. אני במצב בריאותי מצויין (כולל B12 ותפקודי בלוטת התריס - הכל בנורמה לפני כ-5 חודשים). אני בשלבי סיום הנקה של שנה ורבע (מניקה שעה ביום במצטבר) ואוכלת הכל מכל כל בשש ארוחות קטנות ביום. אבקש אם תוכלו לבנות לי תפריט שיעזור לי להגיע למשקל קבוע של 60 ק"ג. אני עקרת בית, והפעילות הספורטיבית שאני עוסקת בה היא עבודות בית, והליכות מרובות. תודה מראש ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום לך, ראשית אני בטוחה שטיפול בשני ילדים ותינוק כולל הנקה הוא משימה לא פשוטה שדורשת לא מעט זמן ואנרגיה. זה מצוין שאת מקפידה על 6 ארוחות ביום, כדי לשמור על אנרגיה זמינה לגוף לתפקוד ולייצור חלב. קשה לתת תפריט מדויק לעלייה במשקל משום שאת כרגע מניקה ושריפת הקלוריות שלך משתנה. אני יכולה לומר לך שאם תמשיכי לאכול אותו דבר אחרי שתפסיקי להניק, כנראה שתעלי במשקל (בתנאי שעכשיו את יציבה ולא יורדת). וכרגע אני ממליצה לך להמשיך לאכול הרבה ארוחות קטנות במשך היום ולשלב מזונות בריאים ועשירים באנרגיה /קלוריות, כך שבכמות קטנה יחסית תוכלי להשיג ערך תזונתי גבוה: טחינה, אגוזים, שקדים (כל הפיצוחים- עדיף טבעי, לא קלוי), אבוקדו, חלבה, גרנולה. כמובן שכדאי לעקוב לפחות אחת לשבוע אחר המשקל כדי שלא תעברי את-60 ק"ג. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים