טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב. אני מעוניינת להבין כיצד יכול להיות ששומרי משקל עובד להמון אנשים בהתחשב בעובדה שהם לא סופרים קלוריות ושאם עושים ספורט, זוכים לאכול קצת יותר מהרגיל... חשבתי שכול הפואנטה זה מאזן שלילי של קלוריות? ובנוסף, האם זאת שיטה שיכולה לעובוד טוב בשביללי? יש לי נטייה להתחיל דיאטה בריאה ואז להתחיל לבדוק עד כמה אני יכולה לצמצם את האוכל, עד שאני מגיעה להרעבה מוחלטת ולאחר כמה שבועות, בולמוס אכילה בלתי נשלט. לא צריך לציין שאני עולה ויורדת במשקל ואני לא מצליחה להגיע לאכילה בריאה שתמלא אותי ומצד שני תגרום לי להרגיש שאני כן עושה דיאטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עד כמה שידוע לי הנקודות של שומרי משקל מבוססות על קלוריות ועל שומן רווי, לכן מי שעובד על פי שיטה זו כן סופר קלוריות בעקיפין, בנוסף כמובן שמדובר במאזן קלורי שלילי. עליך להצמד לשיטה שמספקת לך מספיק אנרגיה גם כדי לתפקד נכון יחד עם מאזן קלורי שלילי אך לא קיצוני. כמובן שפעילות גופנית חשוב שתהיה חלק מהתוכנית. בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שיטת שומרי משקל יכולה להיות טובה אם את מקפידה לנצל את הנקודות שלך נכון . אני ממליצה לך לקבל יעוץ אצל דיאטנית שתנחה אותך לאכול נכון בריא ומאוזן ולהישאר במעקב כדיי שלא תלכי לאיבוד שוב בהצלחה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים