טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום שמי מאיה, ואני סטודנטית להנדסה, אני שוקלת 67 וגובהי 1.63 אני משתדלת ללכת ברגל לפחות לאוניברסיטה וחזרה- מדובר בכ25 דק' כל כיוון. רציתי לבקש המלצה לתפריט שבעזרתו אוכל לרדת במשקל אני רוצה לרדת כ9 קילו. הבעיה העיקרית שלי זוהי העייפות כאשר אני לומדת שזורקת אותי היישר למתוקים ולקפה.
אשמח להמלצתכם ודעתם, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
העודף שלך לא בשמיים, ואם מבנה גופך רחב, את בגבול העליון של משקל תקין. יחד עם זאת יש בהחלט מקום להורדת 9 ק"ג ואפילו קצת יותר. בפורום לא נהוג לבנות תפריט, מאחר וזה צריך להיות מותאם אישית על ידי איש מקצוע. דוגמאות של תפריטים אפשר למצוא בשפע ברשת, אבל אינני בטוח שאת זקוקה לדיאטה מוגדרת כלשהי, אלא לשינוי קבוע באורח החיים ובהרגלי האכילה. הפעילות הגופנית צריכה להיות חלק בלתי נפרד מסדר היום שלך. ההליכה ברגל לאוניברסיטה הוא הרגל טוב ובריא גם למי שלא מעוניין בהרזיה. בנוסף הייתי ממליץ גם פעילות מאומצת יותר כגון הליכה נמרצת עם קטעי ריצה ככול שאת יכולה להרשות לעצמך ובהתאם לכושר הגופני שיילך וישתפר. כמו כן חשובה גם פעילות אנאירובית 2-3 פעמים בשבוע לבלימת איבוד מסת שריר, תופעת לווי של תהליך ההרזיה. כמה המלצות כלליות בעניין התזונה: המנעות ממתוקים, חטיפים, מזון מעובד ומתועש (דגני בוקר מעובדים, שימורים למיניהם, אוכל מוכן וכו") מאכלים שמנים ומטוגנים, דברי מאפה, משקאות מלבד מים. אכלי כל שלוש שעות, מתוכן 3 ארוחות עקריות המכילות את כל אבות המזון והיתר ארוחת ביניים קלות כגון פרי או יוגורט טבעי. התזונה צריכה להכיל הרבה ירקות מכל הסוגים ו2-3 פירות ביום, גבינות עד 5%, יוגורט טבעי, דג טרי, בשר עוף\בקר טרי רזה, ביצה כמעט כל יום. לחם, פסטה, אורז מלאים (במתינות) , קטניות. אגב, לחם איכותי מקמח מלא בכמות מתאימה, עדיף על פריכיות אורז שהוא מוצר מתועש המכיל גם שומן מוקשה ובעל ערך תזונתי פחות מלחם מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד
טיפול רב תחומי בהשמנה
כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד