אימוני כוח והורדת אחוזי שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימוני כוח והורדת אחוזי שומן
    רן
    01/03/2012

שלום,
    אני בן 29 עם 16 אחוזי שומן , משקל 56 קילו גובה 1.68
    אני מעוניין להוריד את אחוזי השומן שלי בגוף ולהעלות את מסת השריר בגוף.
    אני עכשיו עושה דיאטה עם פחות קלוריות ושומן.
    יש לי כמה שאלות:

1) האם אחרי האימון כוח לקחת גם את האבקת חלבונים וגם לאכול ארוחת ערב עם חלבונים ופחמימות ?או שמספיקה רק הארוחת ערב כדי שזה לא יגרום לי להשמין ?
    2) בימים שאני עושה פעילות אירובית - צריך גם לאכול 3-2 שעות לפני האימון חלבונים ופחממו ?אני אוכל סנדוויץ עם קוטג ולחם קל .
    3) בימים שאני עושה פעילות אירובית - לאחר האימון , אני צריך גם לקחת את האבקת חלבונים ?

תודה
    רן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אימוני כוח והורדת אחוזי שומן - תגובה

אהרון רזון
    01/03/2012

1. העלאת מסת השריר אינה מתקיימת אם מאזן האנרגיה שלילי. אי אפשר לרזות ולהגדיל בו זמנית את מסת השריר. יתירה מכך, כאשר מרזים מאבדים גם שריר. המטרה היא למזער על ידי אימון התנגדות אפקטיבי את איבוד מסת השריר ולמקסם את הורדת השומן.
    2. מי שאוכל נכון לא צריך אבקות ותוספים למיניהם למרות שמדריכי חדרי הכושר אוהבים מאוד להמליץ על נטילתם. נשאיר את זה למפתחי גוף מקצוענים שמוכנים לשלם כל מחיר, כולל בבריאות, למען ה"תהילה". דווקא, מיד עם תום האימון, חשובה צריכת מאכל פחמימתי עם אינדקס גליקמי גבוה, ולא חלבון. תוך שעה-שעה וחצי אכול ארוחה פחמימתית-חלבונית ביחס 3:1 לטובת הפחמימות (מורכבות).
    3. אין הבדל בין שני סוגי הפעילות. הארוחה שלפני הפעילות צריכה להיות מבוססת לרוב על פחמימות, בעיקר אם מדובר על פעילות ממושכת\אינטנסיבית כמו תחרות\אימון ריצה למרחקים ארוכים. מה שאתה אוכל זה בסדר, אך הייתי מעדיף לחם מלא (לא קל).
    כפי שציינתי, אין צורך באבקת חלבון שבמצבים מסויימים יכולה גם להזיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו