שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יהודה
    18/03/2012

שלום בן 32 משקל 80
    אני אוכל כול ערב מבשל קווקאר בסיר + 2 כוסות חלב.
    שמעתי שחלב משפיע לרכע על ערכי הכולסטרול.
    האם זה נכון?
    כאמור יש לנו גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    18/03/2012

יהודה שלום,

באופן עקרוני אני לא בעד שתיית כמות גדולה של חלב כל יום. עם זאת זה לא מה שישנה בהרבה את רמת הכולסטרול. עם טוב לך עם החלב תמשיך אבל תקפיד להמנע ממאכלים עשירים בשומן רווי וטרנס ולהרבות במאכלים עשירים בשומנים בלתי רויים (שמן זית, טחינה , אבוקדו, אגוזים שקדים) וסיבים מסיסים (קטניות, סובין שיבולת שועל).

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אהרון רזון
    18/03/2012

אכן, הרוב היחסי של השומן שבחלב (ומוצריו) הוא שומן רווי שאינו מיטיב (בלשון המעטה) עם בעלי נטיה לכולסטרול גבוה, אבל אין מניעה לצרוך חלב 1% בכמות שאתה נוהג, בהתחשב ביתרונותיו הבריאותיים כגון סידן זמין ועוד. אני אישית, כמעט שאינו שותה חלב, אך אוכל כמויות סבירות של מוצרי חלב דלי שומן. מתנגדי החלב ומוצריו יתנו לך תשובה שונה לאוו דווקא בגלל הכולסטרול, אבל הם במיעוט (קולני מאוד) בקרב התזונאים ואנשי הרפואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו