טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי, בן 27 מתאמן מזה כ6 בפיתוח גוף ,יש לי שתי שאלות ואשמח אם תענו ,יש לי תזונה בריאה באופן כללי, אני מעוניין לאכול אוכל שבריא ומנקרה את הכבד והכליות ? אילו מאכלים אני אמור לאכול באופן קבוע ? יש לציין שאני שותה על הבוקר כ, שמן זית פלוס לימון ומים . בנוסף עד כמה מזיק השוקולד לגוף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין מאכלים ומשקאות מסויימים ש"מנקים" את הכבד והכליות. מנטורופתים בטח שתקבל רשימה של משקאות, חליטות ועשבים שינקו כל מה שאתה רוצה, אבל איש באמונתו (ובכספי הלקוחות) יחיה. תזונה בריאה מואוזנת ומגוונת תתרום לבריאות כולל האיברים הנ"ל. אכול שפע ירקות ופירות טריים, דגנים מלאים ומוצריהם (במידה) קטניות, דג טרי איכותי, בשר עוף\בקר טרי רזה (לא הרבה), מוצרי חלב רזים, שומנים בריאים (בהגבלה). המנע ממזון מתועש ומשומר, שומן טרנס, טיגון, מאכלים שמנים, ממתיקים מלאכותיים, משקאות מתוקים כולל דייאט, דגנים מלוטשים ומוצריהם, צמצם דרסטיטת צריכת דברי מתיקה ואלכוהול.
בשוקולד יש הרבה קלוריות ושומן, רובו לא בריא, גם סוכר וחומרים אחרים לא בריאים. טוענים שהשוקולד הוא נוגד חימצון ותורם לבריאות הלב וכלי הדם, אבל מי שטוען (ולא חסרים אינטרסים כלכליים) מתעלם מן העובדה שבתהליך העיבוד (הכימי) של פולי הקקאו, אלה מאבדים את הסגולתם הטבעית של נוגדי חימצון ולעומת זאת מביאים הרבה קלוריות וקפאין שחסרונותיו עולים על היתרונות. עם זאת, אכילת שוקולד איכותי בכמות קטנה (לא על בסיס יומי), אם עושה טוב לנשמה, לא תהרוג אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים