היי היי היי היי היי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי היי היי היי היי
    נויה
    16/04/2012

אני בת 25 גובה : 1.60 משקל : 60

קיבלתי קסניקל 120 מ"ג מרופא .

אני לא סובלת מבעיות כלשהם ואני בריאה לחלוטין .

הוא נתן לי ואמר לי שאוכל לרדת במשקל עם הכדורים .

רציתי לדעת האם זה נכון ?

כמה אני צריכה לקחת ביום ?

אם לוקחים 2 כדורים ביום האם יש לזה השפעה

גדולה ויעילה יותר ?

כמה ניתן להוריד בחודש { יחד עם אכילה נכונה } ?

תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי היי היי היי היי

הוספת תגובה

• היי היי היי היי היי - תגובה

ליטל סמואל-לוי
    17/04/2012

הי,
    לא ברור לי מדוע הרופא רשם לך קסניקל שאינך עומדת בקריטריונים של השמנה וגם לא של עודף משקל.
    קסניקל היתא תרופה שמסייעת בהפחתת ספיגת השומן מהמזון (בערך בכ-30%) ולכן היא נלקחת עם האוכל. מחקרים שנערכו עם משתתפים עם השמנת יתר הראו ירידה של 2-3 ק"ג בממוצע נוספים בהשוואה לדיאטה בלבד. וחשוב לזכור שמודבר במשקלים התחלתיים הרבה יותר גבוהים. יחד עם זאת יש לה תופעות לוואי במערכת העיכול, כגון גזים וצואה עם ריח מאוד לא נעים.
    לטעמי - בגילך הצעיר וברמת המשקל שאת רוצה לרדת, אין שום טעם להתחיל עם כדורים אלו. אני יודעת שזו קלישאה אבל אין שום פתרון קסם חוץ מדיאטה, ספורט ואורח חיים פעיל. גם אם לוקחים כדורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי להזהר!

אהרון רזון
    17/04/2012

אני לא יודע איזה מין רופא זה שממליץ קנסיקל לבחורה צעירה במשקל תקין .
    הטיפול מיועד לבעלי BMI מעל 30, כלומר שמוגדרים כסובלים מהשמנת יתר. בכדי לענות על קריטריון זה, היית צריכה לשקול לפחות 77 ק"ג. מלבד זה, התרופה לא מתאימה לכל אחד מבחינה בריאותית ואני לא בטוח שהרופא ידע לשלול את המצבים
    המונעים את נטילתה.
    בין תופעות הלוואי, שכוללות מעבר לגזים, גם כאב בטן, בחילות ושילשולים שומניים, דווחו גם מקרים נדירים של כשל הכבד, מצב שעלול להיות קטלני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו