לגבי השמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי השמנה
    טלי גולן
    03/05/2012

הי שלום
    אני בחורה בת 20 ושוקלת 43.5 קילו
    אתמול כשהייתי אצל הרופאה והתייעצתי איתה מה לעשות לגבי השמנה
    היא המליצה לי לאכול ממתקים וכל הדברים המתוקים הלא בריאים
    שאני ממש לא נוגעת בהם ובכלל לא אוהבת אותם לא בגלל שאני רוצה להיות רזה
    אלא בגלל שהדברים הללו משפיעים על עור הפנים שלי ועושים לי פצעים.
    אז רציתי לשאול האם זה נורמלי שרופאה מציעה לאכול ממתקים כתרופה להשמנה?
    תודה רבה אשמח לשמוע את תשובתכם בנידון..!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגבי השמנה

הוספת תגובה

• לגבי השמנה - תגובה

אהרון רזון
    04/05/2012

אכן, ההמלצה של הרופאה איננה במקומה. העמסת ממתקים לא רק שמזיקה לבריאות, גם לא בטוח שמביאה לעליה במשקל אצל בעלי נטייה ברורה לתת-משקל, בגלל שסותמת את התאבון ובאה על חשבון מאכלים אחרים.
    התפריט שלך צריך להיות מאוזן באופן כללי, ויחד עם זה, מועשר במאכלים בריאים בעלי צפיפות קלורית גבוהה כגון אגוזים וזרעים, אבוקדו, שומשום ומוצריו (טחינה גולמית,
    חלבה ללא סוכר), שמן זית מכבישה קרה, חומוס וקטניות אחרות, פירות יבשים אורגניים ללא תוספת סוכר.
    מומלצת גם פעילות גופנית מתונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

נטלי גולן
    04/05/2012

ראשית תודה על המענה,
    שנית הרופאה אמרה לי שבעוד כ10
    ימים לבוא אליה שוב והיא רוצה לראות שעליתי ב100 גרם לפחות
    והיא אמרה לי שאם אני לא יעלה היא תפנה אותי לפסיכיאטר
    רציתי לשאול האם יש לה רשות לעשות כזה דבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

אהרון רזון
    04/05/2012

אחד מן התפקידים של רופא המשפחה הוא להפנות את המטופל, לפי מימצאיו ושקוליו, לבירור\טיפול על ידי רופא מומחה, כולל פסיכיאטר. תחת הסתייגות שאינני מכיר אותך, נראה לי שהרופאה חושדת בהפרעות אכילה וזה דורש טיפול נפשי (למה פסיכיאטר ולא פסיכולוג?) לצד טיפול תזונתי. זכותך לבקש ממנה הבהרות.
    הערה: תנודה של 100 גרם במשקל הגוף לא אומרת כלום. היא יכולה להתרחש אפילו תוך שעה, וזה לא מצביע על השמנה או הרזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    04/05/2012

טלי שלום,
    בקשי מהרופאה להפנות אותך לטיפול תזונתי בכדי לעלות במשקל בצורה בריאה ואמיתית. אני דווקא תומך בעליה במשקל שנעשית תוך כדי תזונה בריאה כפי שאהרון הסביר אך יחד עם פעילות כוח שעוזרת להפנות חלק מהעליה לבניית שריר. אם וכאשר הבעיה מורכבת יותר ממה שטיפול תזונתי יכול לספק, הדיאטן/ית קרוב לוודאי יבין זאת ויידע להעביר זאת לרופאה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש גם תוספי תזונה שיכולים לעזור

אלון
    05/05/2012

למשל ספורטאים משתמשים בגיינרים,
    אלא הם אבקות שייק המכילים כמות מכובדת של פחמימות (פשוטות ומורכבות) וחלבונים ושאר ויטמינים ומינרלים וחומצות אמינו ושומנים טובים. מספיק 1-2 שייקים ביום וזה בהחלט יכול לעזור לך. קחי את זה כתוסף ולא במקום ארוחה.
    כמובן שהם מגיעים בשלל טעמים והם מאוד מאוד טעימים. אל תקשיבי לשטויות שבוודאי יגידו לך שהשייקים האלה לא בריאים. הם בריאים וטובים ובעיקר קהילת הספורטאים צורכת אותם.
    אני משתמש (אמנם מסיבות אחרות) ומואד מרוצה.
    הבעיה היא שהם מעט יקרים אבל תוכלי גם להזמין מחול במחירים טובים מאוד.
    בד"כ הם מגיעים במארזים של בין 2 ל 5 קילו.
    מאוד מומלץ!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו