מאוד מאוכזב מהסטיביה. מאוד!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאוד מאוכזב מהסטיביה. מאוד!!!
    אלון
    05/05/2012

היי חברים,
    אני מאוד משתדל לשמור על משקלי ולכן משתמש בממתיקים מלאכותיים (בין היתר) ולאחר שהצליחו להפחיד אותי עם העניין הזה של סוכרזית והכימיכלים שהיא מכילה, החלטתי לנסות טבליות סטיביה ומה אומר לכם....? א כ ז ב ה!!!
    קודם כל הכמות - אם עד עכשיו המתקתי את הקפה שלי ב 2 טבליות סוכרזית, אזיי עם הסטיביה אני צריך לפחות 6 כדי להגיע לאותה רמת מתיקות.
    בנוסף הסטיביה משאירה משקע אבקתי כזה בתחתית הכוס (אלוהים יודע מה החומר הזה בכלל) ואפילו חשתי בטעם לוואי (מה שלא קרה לי עם ממתיקים מלאכותיים כגון סוכרזית).
    הסוג שקניתי נקרא better stivia של נאו פודס.
    לא ניראה לי שזה כל כך קשור העניין של המותג אבל בכל מיקרה דיי התאכזבתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאוד מאוכזב מהסטיביה. מאוד!!! - תגובה

אהרון רזון
    05/05/2012

לא כולם אוהבים את טעם הלוואי של סטיביה. אם אתה מאוכזב, זה לא נורא להשתמש
    בממתיק מלאכותי בכמות מתונה. 3-4 פעמים ניתן להמתיק שתייה בסוכרזית, בתנאי שאתה נמנע משתיית משקאות דייאט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך את מסביר

אלון
    05/05/2012

שאין היום הוכחה חד משמעית על הנזק שכביכול גורם הממתיק המלאכותי?
    הסיבה שניסיתי סטיביה זה בגלל שאני צורך דיי הרבה יחסית (אם כי לא עובר את ההמלצות הכלליות הרשמיות),
    יוצא לי משהו כמו 10-15 טבליות ביום.
    הממתיקים האלה קיימים עוד מתחילת המאה הקודמת ועד היום אין מחקר או הוכחה חד משמעית לגבי זה,
    אגב הייתי יכול לסבול את טעם הלוואי אם הסטיביה באמת הייתה מתוקה באותה הרמה כמו של הסוכרזית באותם הכמויות.
    תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך את מסביר - תגובה

אהרון רזון
    05/05/2012

כל מה שקשור לגוף האדם, כולל תזונה, אינו מדע מדוייק, ותמיד תמצא מחקרים עם מסקנות שונות ואף מנוגדות. לכן, גם בעניין הממתיקים המלאכותיים יש חילוקי דעות.
    בנוסף לשוני בגישות המחקריות במכוני מחקר בלתי תלויים ואמינים, אין לשכוח שתעשיית הממתיקים המלאכותיים מגללגלת מיליארדים רבים בעולם, ואין לה בעיה לממן מחקרים "מטעם" שממעיטים בהשפעה השלילית של מוצריהם.
    יותר מ-10 טבליות בצריכה יומיומית נראה לי יותר מדי, אך איש הישר בעיניו יעשה.

נטורופת או טבעוני ימליץ לך לא לגעת בממתיק מלאכותי אם אתה רוצה להמשיך לחיות, לעומת זאת רופאים ותזונאים "ליברליים" יאומרו שאין שום בעיה בצריכתו ככל שמתחשק לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך אהרון.משהו נוסף -

אלון
    05/05/2012

אגב אולי ייתכן שהתגובה שלי לגבי הסטיביה תלויה במותג שרכשתי? או שאלה הם פני הדברים כשמדובר בטבליות סטיביה?
    יצא לך לנסות טבליות סטיביה כלשהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך אהרון.משהו נוסף - - תגובה

אהרון רזון
    05/05/2012

אני לא צרכן סטיביה מאחר שאינני שותה תה או קפה. לו כן הייתי משתמש בממתיק זה,
    הייתי מעדיף את העלים, כי הטבליות הן מוצר מעובד בתהליך כימי, כלומר לא טבעי לגמרי (אבל עדיין בריא יותר ממתיק מלאכותי רגיל, לפחות עד למחקר הבא). נסה את העלים וייתכן שתבחין הבדל בטעם הלוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

אלון
    05/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו