מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צום מאוכל 4 ימים בשבוע כדיאטהדר' ז'קלין07/05/2012
אני בד"כ בריא, אך סבלתי מעליה מתמשכת איטית בהדרגה במשקל ובנפח הגוף. לאחרונה גיליתי שלקראת סיום צום כיפורים, תשעה באב, וכד' עובר המשבר של הרעב והצמא ואני כבר לא כ"כ מרגיש רעב ואף לא צמא. בסיוןם הצום אני כלל לא מרגיש רעב או צמא. עשיתי נסיון והמשכתי את הצום עוד יום אחד אולם צום רק ממזון, אבל הרביתי בשתיה לא ממותקת. והנה הפלא ופלא, גם במהלך ובסיום היום השני לצום אני לא מרגיש ממש רעב. לאחר מכן אכלתי רק מתוך השכל משיקול שלא להזיק לעצמי.
לאחרונה החלתי לנסות לצום כשיטה לאחר יום השבת, צום בימים א, ב ואח"כ בימים ג, ד ארוחות קלות (ירקות, מוצרי חלב, בשר וקצת פחמימות) ושוב לצום בימים ה, ו ושוב לאכול ביום שבת (להתענג בתענוגים ברבורים ושלו ודגים) וכן הלאה. זה כבר שבוע שלישי שאני עושה זאת ומשבוע לשבוע זה נהיה לי יותר יותר ויותר קל. אף מעודד אותי שאני נוכח לדעת שאני עומד בפיתוי כשאני רואה אוכל מגרה. השאלה אם יתכן מצב שבו אני עלול לגרום לעצמי נזק לטווח ארוך?!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום מאוכל 4 ימים בשבוע כדיאטה - תגובה
אהרון רזון10/05/2012צום איננו מיטיב עם הבריאות, וזה בלשון המעטה. גם לא גורם להרזיה לטווח ארוך אלא לאיבוד שרירים והאטה ניכרת בקצב חילוף החומרים. אין בעיה עם הצומות המחויבים על ידי המסורת, שהם רק שניים ליממה שלמה. אפילו אם פעם בחודש, חודשיים בא לך לצום ליום אחד (אך לא יותר) בתור "ספורט", עם שתיית מים, זה לא אסון, אך אין לזה תועלת בריאותית, וכאמור לא תורם להורדת אחוז השומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצום פעמיים בשבוע
דר' ז'קלין14/05/2012זה כבר שבוע שלישי שאני מבצע את הצום הזה של שני ימי צום מאוכל בלבד (אך מרבה בשתיית נוזלים - מים רותחים עם לימון).
הצום בימים שני וחמישי.
מבחינת המסורת היהודית יש שנוהגים באופן קבוע לצום בימי שני וחמישי.
באופן עקרוני אני לא עולה על המשקל, ואני לא מרגיש רעב מיוחד (לאחר שהתגברתי על הקטע הפסיכולוגי) - אני אפילו מרגיש מעודד מההרגשה הכללית. היום אפילו העירו לי על שנראה שרזיתי, אבל אני מכחיש ואומר שזה כנראה בגלל הבגדים.
נראה לכאורה שגופי ניזון מעודפי שומן וסוכרים שהצטברו בגופי במשך השנים.
כמובן שאין בכוונתי להתמיד לנצח עם הצום ויתכן שבשלב מסוים כשאגיע למצב גופני תקין אצמצם ליום אחד בשבוע.
בימים שאני אוכל אני משתדל שלא לאכול כמו חזיר. משתדל שהארוחה הבשרית רק בשבת לכבוד השבת (אבל לא בהכרח שאני מקפיד על זה ב 100%).
מחינת ההרגשה הכללית אני מרגיש שחל שיפור גופני במיוחד שאני שורך את הנעליים כבר אין לי את הלחץ בבטן כפי שהיה עד לפני כ-3 שבועות (אמנן נשאר קצת אבל זה הולך ונעלם בהדרגתיות בד בבד עם הקטנת נפח הגוף.
מבחינה פסיכולוגית אני לא משתף אף אחד בעניין 0גם לא את אשתי) אלא רק אני ועצמי וכעת גם כאן באתר, אולי זה יועיל לאנשים אחרים. אני לא נכנס להמלצות, כל אחד שיעשה את החשבון שלו ואולי כדאי שיתייעץ עם רופא/מומחה/תזונאי וכד' משיקולי בריאות. אני לעצמי מרגיש טוב עם זה ועוד יותר טוב עם הקטע הפסיכולוגי כשאני נוכח שאני מתגבר על תאוות האכילה (לפחות לעת עתה) וזה מעודד אותי.
רק שאני מקווה שההתנהלות הזאת לא עשויה לגרום לנזק בריאותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, בתחילה זה היה צום של פעמיים
דר' ז'קלין14/05/2012פעמיים שני ימים, דהיינו ימים ראשון ושני ואח"כ חמישי וששי. אלא שהרגשתי שאני קצת מגזים כי לקראת אמצע-סיום היום השני אני מרגיש חלש והחלטתי שלא רצוי להגזים. דהיינו להקטין את הקצב. שני ימים בשבוע זה מספיק ולא קשה במיוחד (כמובן לאחר שמתגברים על הקטע הפסיכולוגי). היתרון שצמתי ארבעה ימים נעוץ בכך שכעת שאני צם רק שני ימים הוא מבחינה פסיכולוגית, כעת אני חש ששני ימים זה לא קשה במיוחד (לנוכח העובדה שכבר צמתי ארבעה ימים ויכולתי לעמוד בזה).
גם פסיכולוגיה פנימית חשובה. שהרי רבים לא עומדים בדיאטה על רקע פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז השומן? למה כוונתך?
דר' ז'קלין14/05/2012האם כוונתך לשומן בדם? או להשמנת הגוף? כי מבחינת השמנת הגוף כעת לאחר שלשה שבועות אני מרגיש שיש ירידה קטנה בשומן הכללי - יש לי תחושה שעצמות הלחיים שלי מתחילות קצת לבלוט (שומן בדם עדיין לא בדקתי - אמתין עם זה שלשה חודשים ואח"כ אבדוק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז השומן? למה כוונתך? - תגובה
אהרון רזון14/05/2012הכוונה לאחוז השומן מתוך משקל הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים ירידת אחוז השומן הזה?
דר' ז'קלין14/05/2012כי לאחר שלשה שבועות ניכרת אצלי ירידת נפח הגוף וחזקה שגם המשקל הוקטן בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים ירידת אחוז השומן הזה? - תגובה
אהרון רזון15/05/2012במכון ווינגייט, ברוב מרפאות הספורט, אצל חלק מן הדיאטנים (למשל ד"ר נסטור).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)