מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכלת סתםסי11/05/2012
היי
אני בת 38 שוקלת 114 קילו על 1.65 מרגישה רע עם עצמי ירדתי לפני 4 חודשים 10 קילו ושוב עליתי כך זה כל החיים ניסתי אינספור דיאטות ללא התמדה די נימאס לי חשבתי על ניתוח וגם הדיאטנית די התיאשה ממני ואמרה שאין ברירה ורק ניתוח יפתור את הבעיה רק שאני די פוחדת ומצד שני קשה להמשיך כך זה לא קשור למראה חיצוני למרות שגם המראה החיצוני מאוד חשוב אבל אני כבר במצב שקשה לי לעמוד הרבה על הרגליים יש לי כאבים חזקים ברגלים במשך היום יש לי 3 ילדים הקטנה בת שנה וחצי וזה לא קל ואני נאבקת עם עצמי לעשות הכל בשבילם וזה אומר הרבה להתרוצץ החלפות חיתולים כל היום מקלחות גני שעשועים וזה קשה מאוד כשכבדים במשקל כזה בקיצור הצילו מה עושים כשאני רואה את האוכל או רק מתחילה לחשוב עליו הדרך אל הפה מאוד מאוד קצרה אני אפילו לא מצליחה להגיד לעצמי די אל תיגעי זה יזיק לך משהו בראש משתיק את זה ואני מיד הולכת לאכול הצילו מה עושים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכלת סתם - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי11/05/2012סי שלום,
ירידה במשקל הינו תהליך מורכב ולא קל. כך משתקף גם ממה שאת כותבת. נשמע שעד עכשיו לא מצאת את הדבר הנכון עבורך מבחינה טיפולית. את צריכה למצוא את איש המקצוע איתו את יכולה לעבוד לאורך זמן. כדי להרגיש טוב יותר את לא צריכה להגיע למשקל אידיאלי. ירידה של 10% ממשקל ההתחלתי ושמירה על משקל זה לאורך זמן יכול לחולל פלאים בבריאות ובהרגשה שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכשהבעיה היא חוסר התמדה
סי12/05/2012הבעיה שלי היא חוסר בהתמדה אז נגיד והתחלתי משהו חדש עם איש מקצוע מצויין שיעזור לי להוריד את ה- 10% ישנה לי את הגישה אבל זה כל כך טבוע בי ההשמנה הרזיה ושוב ושוב שאני משלמת המון כסף ואז נשברת ושברו את הכלים ולא משחקים ואז שוב אני שונאת את עצמי ושוב מחפשת משהו חדש איזה קסם שירזה אותי אך סופי לכן הדיאטנית שמלווה אותי די הרבה שנים אמרה שבגלל העבר שלי ושהיא מכירה אותי כבר אז כדאי לי ניתוח מה דעתך ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכשהבעיה היא חוסר התמדה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי12/05/2012ובכן הצלחה אמיתית היא לרדת ולא לעלות. את מתארת את המעגל הידוע, תקופה של דיאטה שאחריה תקופה ללא דיאטה. הרעיון בטיפול כפי שאני רואה זאת הוא להכנס לשינוי אמיתי שאפשר לחיות איתו לנצח. זה אומר להכנס לשמהו שאת רואה כרציני, לא פולקלור הדיאטות הידוע. אותו שינוי כולל גם אכילה של מזונות "אסורים" אבל בצורה כזאת שאת בעצמך רואה מרגישה נוח עם האכילה שלהם ולא רואה באותה אכילה כישלון ששוב מחזיר אותך למעגל הידוע.
לגבי ניתוח, אני ממליץ רק למי שנמצא בסכנת חיים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את צמה ביום כיפור?
דר' ז'קלין14/05/2012האם יש עוד צומות שאת צמה?
אם כן, איך את מרגישה בסוף הצום? האם רעבה מאוד ומתנפלת על האוכל או שאת לא מרגישה ממש רעבה ואוכלת סתם בגלל שנגמר הצום?.
אני למשל, אף שבתחילת ובאמצע הצום קצת קשה לי, הרי לקראת סיום הצום כבר לא מרגיש כל כך רעב ובסיום הצום בכלל לא רעב.
לאחרונה החלטתי לעשות נסיון ולהמשיך את הצום יום נוסף אך רק מאוכל ומבחינת השתיה אני שותה מים רותחים עם לימון. וראה איזה פלא אני לא מרגיש ממש רעב ואף אני מתעודד מכך שהצלחתי לעמוד ביום נוסף ולפתע אני מרגיש שאני יכול אפילו להמשיך גם יום שלישי של צום, אלא שאז אני מחליט לאכול משהו קל מסיבות שכליות, דהיינו אני אוכל מתוך השכל ולא מתוך הרעב.
בשבוע הראשון עברתי לצום בימים ראשון ושני ואח"כ בימים חמישי וששי.
כעת עברתי לצום יומיים בשבוע (בימים שני וחמישי) כשבשאר הימים, אני אוכל מזון בעל ערך קלורי נמוך מלבד יום שבת שבו מתענגים בתענוגים ברבורים ושלו ודגים.
והנה בחלוף שלשה שבועות אני מרגיש יותר טוב מאשר לפני שלשה שבועות ואף הנפח של הגוף הולך וקטן בהדרגה. תנסי את זה אך עם התייעצות עם רופא ובנוסף חשוב על פעילות גופנית אירובית 3 פעמים בשבוע לפחות וגם תוך התייעצות עם רופא. שמעתי פעם על שיטה שבה בשבוע הראשון שותים רק מים אך זה תחת מעקב רפואי ומדברים שהמטרה בשלב הראשון היא לנקות את הגוף. אני לא מומחה בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)