קלוריות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלוריות.
    רררר
    15/02/2008

כל דיאטטיקן אומר את המילה קלוריה. הבנתי שאם הייתי מחממת 1 ליטר למעלה אחת זה קלוריה.
    אבל במציאות איך סופרים קלוריות במזון? כמה שווה גר' חלבון, כמה שווה גר' שומן, כמה שווה גרם של פחימה מסוג כמו: תפוח אדמה, לחם, אורז, סוכר, עדשים,קטניות וכו' כדי לדעת איזה כמות לצרוך.
    כמו כן לגבי גזר הבנתי שיש בו הרבה מתיקות-האם מזון מתוק מבושל הוא בעל יותר או פחות קלוריות? תודה על תשובה. נא להודיע לאימל שלי שהתשובה התפרסמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלוריות.

הוספת תגובה

• קלוריות

מוניקה קרן
    18/02/2008

שלום רות,

ההגדרה של קלוריה, היא האנרגיה הדרושהנ לחימום ליטר אחד של מים במעלה אחת.
    בגרם אחד של פחמימה וחלבון יש כ-4 קלוריות. בגרם שומן יש 9 קלוריות.

נהוג לחלק את סוגי המזון לקבוצות. הקבוצה שעליה שאלת משתייכת לקבוצת הדגנים, היא עשירה בפחמימות ויש בה גם מעט חלבונים. במנה אחת של הקבוצה הזו יש כ-75 קלוריות, 15 גרם פחמימות ו-2 גרם חלבון. מכילה למשל תפוח אדמה אחד בינוני, חצי כוס אורז מבושל, פרוסת לחם, 3/4 כוס עדשים מבושלות.
    5 גרם סוכר, שזו כפית, מכילים כ-20 קלוריות.

הערך הקלורי של המזון אינו משתנה בעקבות הבישול. בישול מוסיף מים, או מאדה אותם ומים הם חסרי קלוריות. מה שעלול להשתנות הוא האינדקס הגליקמי של המזון. כלומר המהירות בו רמת הסוכר עולה בדם אחרי אכילת אותו מזון. האינדקס הגליקמי של גזר מבושל גבוה מזה של גזר חי.

לגבי כמה לצרוך, זו כבר שאלה אישית. צריך להכיר אותך כדי לדעת.

בברכה
    מוניקה קרן

נ.ב.
    אין לי אפשרות לידע אותך מתי התשובה מתפרסמת. כשאת שואלת את השאלה את יכולה לסמן את החלונית שבו את מבקשת שיודיעו לך, וזה אכן קורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו