טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
כבר שלושה שבועות שאני בדיאטה. בזמן האחרון אני מרגיש שאין לי כח כלום ואני מאוד מאוד עייף .. יתכן שזה בגלל הדיאטה? אם כן, אפשר לעשות משה כדי לא להיות עייף?
יכול להיות שהתפריט שלי לא טוב בשבילי? זה מה שאני אוכל ..
בוקר: 2 פרוסות לחם קל (38 קלוריות לפרוסה) עם קוטג' או גיבנת סימפוניה 5% עם זיתים. אני שותה עם נס - כפית אחת סוכר.
ביניים: מלפפון או תפוח. צהריים: חזה עוף או עוף עם אפונה גזר / שעועית צהובה / חומוס מובשל או שועית לבנה או קישואים - זה בלי לחם. לפעמים אני אוכל רק חזה עןף עם כמה ירקות מבושלים + 2 פרוסות לחם. ולפעמים אני מוותר על ארוחה בשרית ואוכל טונה במים עם סלט ו 2 פרוסות לחם קל.
ביניים: מלפפון או אגס או בננה.
פעילות ספורט - שעה.
ערב:
2 פרוסות לחם קל (38 קלוריות לפרוסה) עם קוטג' או גיבנת סימפוניה 5% עם זיתים. או ביצה קשה (רק את החלבון) עם קופסת טונה במים וסלט. או חביתה עם ירקות - בצל, פטרוזליה + 2 פרוסות לחם וסלט.
אני רוצה להגיד גם שאם אני אוכל ביצה בצהריים אז בערב אני לא אוכל. אני שותה רק מים יותר מליטר וחצי ביום.
- רציתי לדעת האם אפשר לאכול תפוח אדמה מבושל או פירה? וגם דג נסיכת נסילוס עם 2 פרוסות לחם קל ..
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
על אף שאיני יודע את הנתונים שלך מלבד הגיל, על פניו התפריט שלך דל מדי, מה עוד שאתה מבצע פעילות גופנית (יומיומית?). בהעדר מצבים רפואים, נראה לי שזאת הסיבה. אפשר לאכול תפו"א בתור גיוון, אך הוא משביע פחות מלחם מלא בגלל אינדקס גליקמי גבוה. אני מציע לך להחליף את הלחם הקל בלחם מלא רגיל (לא קל). הוסף לארוחות הביניים (תמיד פרי עם או בלי מלפפון) גם יוגורט טבעי או פרוסת לחם מרוחה בגבינה 5% \ אבוקדו. במקום חזה עוף (דל בקלוריות, אך גם בערך תזונתי), מידי פעם פרגית אחרי סילוק השומן ופעם בשבוע בקר טרי רזה. מומלץ מאוד פעמיים בשבוע דג טרי איכותי (לא נסיכת הנילוס) החלבון של הביצה כמעט נטול ערכים תזונתיים מלבד חלבון, לכן אל תוותר על ההלמון. בגיל שלך, אפשר ומומלץ כל יום ביצה שלמה + חלבון נוסף (אפילו יותר מאחד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
במציאות יש יותר מ-37 קק"ל בפרוסת לחם קל, אבל עזוב קלוריות. לחם מלא רגיל יותר מזין ויותר בריא מלחם קל, אבל אם קשה לך, המשך לאכול לחם קל בתוספת של 60-80%. למשל, במקום 3 פרוסות, אכול 5 פרוסות.
כל הנושא של אינדקס גליקמי הוא מיתוס. אף אחד לא אוכל בדרך שבאמצעותה קבעו את האינדקס הגליקמי. כל התייחסות לאינדקס גליקמי בנושא של תזונה קיימת רק בארץ. בכל העולם כבר מזמן הפסיקו אנשי מקצוע רציניים להתיחס לכך.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים