טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי אני בת 17 שוקלת 55 מטר 61 לפני כמה חודשים עשיתי דיאטה הורדתי בחודש 5 קילו ומאז זה נעצר ולא הצלחתי להוריד יותר במשקל (ככל שהעודף קטן כך קשה יותר להוריד) עשיתי דיאטה של עד 1200 קלוריות במשך כמה חודשים אחרי שראיתי שאני לא מצליחה להוריד יותר פשוט הייתה לי מין התפרקות כזאת של זלילה שנמשכת עד היום , אני לא מצליחה לשלוט ואוכלת ללא תקנה! למזלי המשקל נשאר קבוע..מה אני אוכל לעשות בשביל לרדת במשקל אני פשוט חייבת אולי איזשהו תפריט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי מאיה, מה שקרה לך בעקבות הדיאטה הכנראה חמורה מידי שעשית הוא שחילוף החומרים הואט, ובמקביל ה"רעב" הפיסי ו"הרעב" הפסיכולוגי גבר. זהו תהליך נורמלי בכל דיאטה קיצונית והסיבה המרכזית לכך שדיאטה כזו אינה מומלצת. ברור לי לחלוטין, שמתחילים תהליך של ירידה במשקל, רוצים לרדת במשקל מה שיותר מהר כדי "לסיים" את הדיאטה ולראות תוצאות. מעשית, זה לא עובד ברוב המקרים לאורך זמן וזה לא תמיד קשור לכוח הרצון. נתחיל בזה שהמשקל שלך היום הוא תקין לגמריי, ולא כדאי לך להיכנס למצב של יו-יו עם דיאטות מלוות אחר כך בזלילה. אני מאוד ממליצה לך להיכנס למסגרת של אכילה שפויה. בנייה של תפריט משביע ומספק (עדיף בהנחייה של תזונאי/ת ועדיף על סמך קצב חילוף חומרים בסיסי) בשילוב עם פעילות גופנית, שיגרום לך להיות חטובה יותר, להרגיש רגועה יותר וגם יותר בשליטה על מה שאת אוכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מומחה לגסטרו-ילדים
מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
... קרא עוד