היי יש לי כמה שאלות דחופות..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי יש לי כמה שאלות דחופות..
    איילה
    17/02/2008

ערב טוב,
    אני בת 18 1.70 ושוקלת 55 ,
    שאלתי כמה קלוריות אלי להכניס לגוף ביממה תוך
    כדי שמירה על משקל זה למשך שארית חיי.?

אני צמחונית האם יש מאכלים מסוימים שאתם ממליצים לי לאכול כתחליף לבשר?.
    אני נוהגת לאכול רק שניצלי טבעול, ודי נימאס לי.

בתודה ,
    איילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות

מוניקה קרן
    18/02/2008

שלום איילה,

כדי לשמור על משקלך, עלייך לצרוך כ-1600 קלוריות ליום. נתון זה עשוי להשתנות בהתאם לפעילות גופנית שאת עושה (אפשר לאכול יותר), דיאטות שעשית בעבר, חילוף חומרים נמוך (צריך לאכול פחות). זה עניין אישי ודורש מעט ניסוי וטעייה.
    בכל מקרה זה לא לשארית חייך, כי עם הגיל אנו זקוקים לפחות אנרגיה כדי לשמר את משקל גופנו, לכן בעוד 2 עשורים, תזדקקי למעט פחות קלוריות או שתדרשי לפעילות גופנית מוגברת יותר.

תחליפי בשר נאותים לצמחונים הם ביצים, קטניות, כמו שעועית לבנה, אדומה, שחורה, אפונה, עדשים, חומוס ותחליפי סויה. גם מוצרי חלב מכילים חלבונים כמובן.
    שילוב של דגנים כמו חיטה, שיבולת שועל, אורז עם קטניה, נותן חלבון השווה באיכותו התזונתית לחלבון מן החי, מבשר.

יש לדאוג לצרוך מספיק חלבון מאיכות טובה בתפריט היומי וכן לנטר את רמות הברזל, הויטמין B12 והאבץ, אשר מגיעים אלינו בעיקר מאכילת בשר, כדי למנוע חסרים.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו