טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום..! אני בת 19 ואני ממש ממש רוצה לרזות בערך ארבעה קילו עד הקיץ. מאז שהתגיסתי השמנתי בכ - 4 קילו בעיקר בגלל חוסר סדר של הארוחות. גם סופי השבוע לא ממש תורמים...מפני שאני נוהגת לאכול יותר בימי שישי-שבת מאשר יום רגיל. תוכלי להמליץ לי על תפריט דיאטטי ?? בעיה נוספת היא ארוחת הצהריים. אני נוהגת לאכול ארוחות צהריים די גדולות ואין ביכולתי לחשב את הערך הקלורי שלהן למשל : אורז וקציצות עם רוטב, או פסטה עם חזה עוף...אלו דברים שלא ניתן לחשב ...מה עושים במקרה כזה?
אני ממש ממש רוצה להרזות...... בבקשה יעצי לי מה לאכול ממה להמנע.... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קודם כל את הארוחות צהריים שלך ניתן לחשב. הינה אתר שעוזר מאוד לאנשים שסופרים קלוריות- "miss diet".
את כבר יודעת שהבעיה שלך היא ארוחות לא מסודרות אז התחילי לאכול מסודר. בוקר אכלי כריך/מעדן/דגני בוקר עם חלב. ביניים אכלי פרי/חטיף אנרג'י או כל דבר עד 100 קל'. בצהריים- אכלי בשר+ירקות+תוספת. ביניים- מעדן/פרי או כל דבר עד 100 קל'. ערב- סלט+2 פרוסות לחם+ממרח/חביתה+2 פרוסות לחם וכד'.. לפני השינה את יכולה לאכול פרי או מעדן או משו קטן שישביע אותך.
אכלי לחם קל, מעדני ומוצרי חלב עד 5%, הגבילי את הצריכה של האוכל המטוגן, שתי רק מים, שתי תה לתחושת שובע. מדדי את כמות האוכל- דוגמא: פסטה לארוחת צהריים יכולה להיות 150 קל' ויכולה להגיע ל500. אם בחרת לאכול פסטה עם חזה עוף אכלי רק כוס או כס וחצי של פסטה ולא קערה מלאה. אכלי ירקות ופירות. בקשר לסופי שבוע- נראה לי כולנו ככה, לפחות אני- אצלי הבעיה בסופי שבוע שאני הולכת לישון מאוחר יותר אז יש יותר זמן לאכול וגם הארוחות הגדולות הן בעיה. בסופי שבוע נסי לרסן את עצמך. זה בסדר לאכול 100-200 קל' יותר מימי החול. אם את פשוט נוהגת לאכול יותר אז צמצמי את הקל' בארוחות נגדי בארוחת צהריים במקום 400 אכלי 300(סתם דוגמא) וככה יש לך 100 קל' שאת יכולה לבזבז את פרוסה דקה של עוגה/ כמה עוגיות/ חטיך אנרג'י וכד'... אם יש לך זמן עשי ספורט, גם אם אין בסופי שבוע את תמיד יכולה ללכת להליכה בים(כמוני:)), להירגע או לקרוע את רחבת הריקודים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פודיאטור, בוגר לימודי פודיאטריה באוני` ווסטמיניסטר שבלונדון. יועץ פודיאטרי בכיר ארצי לכף הרגל הסוכרתית בקופ"ח מכבי, מייסד ונשיא העמותה לפודיאטורים וכירופודיסטים, יועץ פודיאטורי למפקד המרפאה בצה"ל... קרא עוד