טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, ילדתי בשעה טובה לפני 8 שבועות. גובהי 1.71 את ההריון התחלתי במשקל 76 ק"ג (לאחר שירדתי 5 ק"ג עם תזונה מבוקרת והליכה נמרצת) והגעתי לחדר לידה במשקל 89 ק"ג. במהלך ההריון נמנעתי מכל פעילות גופנית בהוראת הרופא. עכשיו אני שוקלת 84 ק"ג (לא מניקה) ומאוד קשה לי לחזור למסגרת שלפני ההריון, בין השאר בגלל שעדיין אין לתינוק ולי שגרת יום קבועה. איך אני יכולה לעזור לעצמי לחזור לכושר ולהפחית במשקל ?
תודה מראש, מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קודם כל את צריכה לארגן את המה שאין- סדר יום לך, ובעקבותייך גם לתינוק. אני יודעת, זה מאוד קשה. העייפות, הקימה בלילה, דברים שצריך לסדר בבית, אין ממש כוח לבשל ו...הקירבה למקרר. כל אלו אינם עוזרים. לכן הקפידי:
מלאי את הבית במזונות בריאים: שפע ירקות, לחם קל, גבינות ומוצרי חלב עד 5%, פירות, חטיפי דגנים, אם אפשר לדאוג למזון מבושל זמין.
ארגני לך שגרת אכילה: אכלי כל 3 שעות, ארוחה עיקרית, או ביניים. זה תואם גם את המעגל של התינוק.
אם את קמה בלילה ואת רעבה: תכנני מראש מה את הולכת לאכול. הכיני חטיף דגנים עד 100 קלוריות, יוגורט או צלחת מרק.
למדי להבחין מתי את באמת רעבה ומתי את "סתם מחפשת", כי את משועממת, עייפה, לחוצה או סיבה אחרת.
שתי לפחות 12 כוסות מים.
צאי לטייל עם העגלה. גם ביום קר במיוחד בשעות הצהריים נעים לטייל בחוץ. את תרוויחי צעידה והתינוק שלך יהנה מהאוויר הצח.
אל תשכחי: לקח לך 9 חודשים לעלות במשקל. לא תרדי אותו בחודש. היי סבלנית.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
אורולוג וכירורג מומחה
ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר.
ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופ... קרא עוד